Hopp til innhold

Derfor ble Viking Lotto teksta med «Jeg er kåt»

– Slike ting skal ikke skje, svarer NRK på spørsmålet om hvorfor Viking Lotto ble teksta med utsagn fra Paradise Hotel. Den tekniske forklaringa følger her.

Teksttabbe på Viking-Lotto

FINN TO FEIL: Øverst ser du Viking Lotto med teksten fra programmet Sofa, mens den riktige versjonen vises nederst.

Foto: NRK

Som så mange av landets medier har brakt til torgs i dag, gikk det en kule varmt under tekstinga på Viking Lotto i går kveld.

En teknisk glipp førte til at sendinga «arva» noen linjer fra forrige program, som var Sofa, TV-programmet som viser vanlige folk som ser på TV.

Midt i Sofa ble det vist et klipp fra Paradise Hotel, og en svensk deltager uttalte:

«Jeg er kåt» og «Jeg tror ikke kameraene vil hindre meg i å ha sex på hotellet» ble naturlig nok teksta for dem som så på Sofa, resten av teksten ble liggende skjult og kun tilgjengelig for dem som ønsket det (se bilder øverst i saken).

Derfor gikk det galt

På grunn av en teknisk feil, ble samme tekst også vist på neste sending, som var Viking Lotto.

– Det var rett og slett tekstfila til Sofa som ble hengende. Og da neste program nådde samme tidspunkt, ble den samme teksten vist for seerne, forklarer redaksjonssjef Tor Sigbjørn Pundsnes i NRK.

Så den skjulte teksten fra Sofa var tilgjengelig under sendinga av Viking Lotto for dem som ønsket det?

– Ja.

Pundsnes forklarer at de styrer mange kanaler og mye teksting samtidig, og at de ikke har kapasitet til å følge med på alle sendingene. Selv fikk han ikke med seg tabben før i dag tidlig.

– Slike ting skal ikke skje. Systemet er ikke helt hundre prosent driftssikkert, men akkurat hvorfor det hengte seg nå, vet jeg ikke.

Han forklarer at de ønsker mer driftssikkerhet for at slikt ikke skal skje igjen.

– Så å si alt tekstes, og det blir gjort en stor jobb med dette. Det er en veldig stor produksjon og vi ser på nye måter å gjøre dette mer driftssikkert.

Ikke første gang

Har dette skjedd tidligere?

– For noen år siden ble et program fra NRK3 hengende over natten og ble vist på Postman Pat morgenen etter. Jeg tror det var Jon Stewart show.

NRKs Publikumsservice forteller at ingen har ringt eller sendt e-post til dem om episoden. Det eneste de har registrert er tre innlegg på sin egen Facebook-side.

Det var for øvrig 250.000 seere som fulgte Viking Lotto på NRK i går.

Kulturstrøm

 • Israel viser fram nytt Eurovision-bidrag søndag

  Den israelske kringkasteren vil vise fram sitt nye Eurovision-bidrag i en TV-sending søndag kveld, dagen før Den europeiske kringkastingsunion sin frist.

  Det er fortsatt artisten Eden Golan som skal fremføre det nye bidraget, etter at EBU forkastet to tidligere låtforslag fra Israel.

  Tittelen er ifølge Jerusalem Post «Hurricane», og er baser på samme melodi som det forkastede forslaget «October Rain». Den israelske kringkasteren KAN sier den forteller «historien om en ung kvinne som overlever en personlig krise».

  (NTB)

 • Lofoting blir redaktør i Norges største lokalavis

  Mads Yngve Storvik fra Gravdal i Lofoten er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. Det opplyser aviskonsernet Amedia i en pressemelding, ifølge NTB.

  – Jeg har bodd over 20 år på Skedsmokorset, og for meg er det en drømmejobb å bidra til at Romerikes Blad er den viktigste avisa for en befolkning i kraftig vekst, sier Storvik i pressemeldingen.

  Han har tidligere vært redaktør i NTB, sjefredaktør i Nationen og informasjonsdirektør i Posten Norge.

  Romerikes Blad regnes som landets største lokalavis med rundt 31.000 abonnenter, ifølge bransjenettstedet Medier24.

  Storvik tar over som leder i avisa etter Rune Bernhus som har vært konstituert i stillingen det siste året. Han begynner i jobben 1. mai.

  Mads Yngve Storvik, ny redaktør i Romerikes Blad.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

  Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters.