Hopp til innhold

Derfor ble Viking Lotto teksta med «Jeg er kåt»

– Slike ting skal ikke skje, svarer NRK på spørsmålet om hvorfor Viking Lotto ble teksta med utsagn fra Paradise Hotel. Den tekniske forklaringa følger her.

Teksttabbe på Viking-Lotto

FINN TO FEIL: Øverst ser du Viking Lotto med teksten fra programmet Sofa, mens den riktige versjonen vises nederst.

Foto: NRK

Som så mange av landets medier har brakt til torgs i dag, gikk det en kule varmt under tekstinga på Viking Lotto i går kveld.

En teknisk glipp førte til at sendinga «arva» noen linjer fra forrige program, som var Sofa, TV-programmet som viser vanlige folk som ser på TV.

Midt i Sofa ble det vist et klipp fra Paradise Hotel, og en svensk deltager uttalte:

«Jeg er kåt» og «Jeg tror ikke kameraene vil hindre meg i å ha sex på hotellet» ble naturlig nok teksta for dem som så på Sofa, resten av teksten ble liggende skjult og kun tilgjengelig for dem som ønsket det (se bilder øverst i saken).

Derfor gikk det galt

På grunn av en teknisk feil, ble samme tekst også vist på neste sending, som var Viking Lotto.

– Det var rett og slett tekstfila til Sofa som ble hengende. Og da neste program nådde samme tidspunkt, ble den samme teksten vist for seerne, forklarer redaksjonssjef Tor Sigbjørn Pundsnes i NRK.

Så den skjulte teksten fra Sofa var tilgjengelig under sendinga av Viking Lotto for dem som ønsket det?

– Ja.

Pundsnes forklarer at de styrer mange kanaler og mye teksting samtidig, og at de ikke har kapasitet til å følge med på alle sendingene. Selv fikk han ikke med seg tabben før i dag tidlig.

– Slike ting skal ikke skje. Systemet er ikke helt hundre prosent driftssikkert, men akkurat hvorfor det hengte seg nå, vet jeg ikke.

Han forklarer at de ønsker mer driftssikkerhet for at slikt ikke skal skje igjen.

– Så å si alt tekstes, og det blir gjort en stor jobb med dette. Det er en veldig stor produksjon og vi ser på nye måter å gjøre dette mer driftssikkert.

Ikke første gang

Har dette skjedd tidligere?

– For noen år siden ble et program fra NRK3 hengende over natten og ble vist på Postman Pat morgenen etter. Jeg tror det var Jon Stewart show.

NRKs Publikumsservice forteller at ingen har ringt eller sendt e-post til dem om episoden. Det eneste de har registrert er tre innlegg på sin egen Facebook-side.

Det var for øvrig 250.000 seere som fulgte Viking Lotto på NRK i går.

Kulturstrøm

 • Toffen Gunnufsen blir ny kultursjef i Lillesand

  Toffen Gunnufsen (62) er ansatt som kultursjef i Lillesand kommune. Det opplyser Lillesand kommune i en pressemelding søndag kveld.

  – Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi har et åpent syn på fremtiden, uttaler den kommende kultursjefen i pressemeldingen.

  Gunnufsen har lang erfaring innen festival- og kultursektoren og har tidligere jobbet for Quartfestivalen i Kristiansand i 15 år. Han var med å starte opp Hovefestivalen på Tromøya i Arendal og Skral i Grimstad.

  Toffen Gunnufsen
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag.

  Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle.

  Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert.

  – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen.

  (NTB)

  Hans Majestet Kong Harald deltar på åpningen av det nye Skimuseet.
  Foto: Frederik Ringnes / NTB