De nominerte til Brageprisen 2008

21. november skal de beste litterære bidragene i 2008 hedres. Her er listen over årets nominasjoner.

Per Petterson
Foto: Roald Berit / SCANPIX

Per Pettersons "Jeg forbanner tidens elv" roses av Brageprisjuryen for den språklige presisjon og forfatterens evne til å finne frem til kjernen i de avgjørende situasjonene i livet.

«På ujålete vis skjærer han rett inn til beinet. Språket er enkelt, men av høy kvalitet setning for setning, hele boka igjennom.», heter det i juryens begrunnelse.

I samme kategori, "Skjønnlitteratur for voksne", er også Nikolaj Frobenius , Jørgen Norheim og Gunnhild Øyehaug nominert. Sistnevnte er nominert for sin debutroman "Vente, blinke".

«Øyehaug har et stort repertoar og gjør vellykket bruk av litterære så vel som popkulturelle referanser. Hun bygger opp kjærlighetsmøter på «hollywoodsk» vis, men der hun i én historie oppfyller de forventningene dette skaper, gjør hun i en annen det stikk motsatte.», skriver juryen.

Om Brageprisen

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen, og har som formål å hedre gode forfatterskap og skape interesse for norsk litteratur. Prisen deles ut i fire kategorier: Skjønnlitteratur, sakprosa, barne- og ungdomsbøker og åpen klasse. I tillegg til en hederspris som i fjor gikk til Guri Vesaas.

Vinnerne får en sjekk på 75.000 kroner, samt Bragestatuetten laget av kunstneren Børre Larsen.

Kulturstrøm

  • Skal lage spenningsfilm om korona

    Fantefilm har fått 250.000 kroner i utviklingsstøtte til spenningsfilmen «C19» som tar utgangspunkt i koronapandemien. Pengene kommer fra Norsk filminstitutt, skriver Dagsavisen. Fantefilm har tidligere laget kinofilmene «Bølgen» og «Skjelvet».