Normal

Curling inntar Vestlandet

Nylig fikk Bergen sin første curlinghall. Nå står Stavanger for tur. Curling er ikke lenger en østlandsidrett.

 

Curling
Foto: Øystein Arild Antonsen / NRK

Norge Rundt fredag 12. oktober kl. 19.30

- Curling er sjakk på is. Det er en presisjonsidrett som krever mental styrke, sier Olav Helge Storli. Han er instruktør på Iskanten i Loddefjord i Bergen hvor kveldens utgave av Norge Rundt er produsert.

Populær idrett

Etter at Vestlandets første curlinghall åpnet i slutten av august har det strømmet på med publikum.

- Det er folk i alle aldre, bedrifter og utdrikkningslag, forteller daglig leder Mette Tormodsen.

Olav er bare 23 år gammel og kommer opprinnelig fra Oppdal i Sør-Trøndelag.

- Oppdal er curlingbygda i Norge. I stedet for forballturneringer arrangeres det her curlingturnering. Slik fikk jeg interesse for denne sporten, forteller han.

OL- og VM-gull

Curling er en folkesport i Canada. Landet er alltid å regne med i store internasjonale turneringer, men lille Norge har også mye å vise til. Våre landslag har hentet hjem både VM- og OL-gull.

- Jeg synes curling er gøy. Det er spennende å se om man klarer å plassere steinen der man vil ha den, sier Sindre Jonassen som trente sammen med kompisgjengen da Norge Rundt var på besøk.

To lag, åtte spillere

Curling spilles mellom to lag som hver består av fire spillere. Det spilles åtte og 10 omganger, alt etter hva slags type turnering det er. Hensikten er å plukke mest poeng i løpet av kampen. Det laget som har den beste stenen i boet etter at siste sten er satt, vinner omgangen.

En curlingsten er av granitt og veier nesten 20 kilo. At det ikke er så enkelt å beregne fart og retning, får vi gode bevis for i kveldens sending av Norge Rundt.

 

Kulturstrøm