6 dl fløte
1 1/2 dl melk
7 eggeplommer
100 g sukker
8 g kanelstang
2-3 appelsiner
sukker til glasering
Kok opp fløte, melk, kanel og skall av 1 appelsin. La det trekke i 20 minutter.
Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Kok fløtemelken opp på nytt, hell den over eggene under pisking. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer.
Bak i ovn ved 95 grader i ca 45 minutter, eller til massen har satt seg. Steketid er avhengig av formens størrelse.
Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker. Glaser under grill, eller karamelliser med en skibrenner.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær ut hinnefrie appelsinfileter. Legg noen appelsinfileter på toppen av crème catalanen. Pynt gjerne med litt hakkede pistasjnøtter, friske bær eller strimlede mynteblader.