NRK Meny
Normal

Carl-Arne håpet å få ut Enok – tapte duellen

Carl-Arne irriterte seg kraftig over Enok, men måtte se seg slått av han i fekteduellen i Annos andre uke.

Carl-Arne i Anno på skute

Carl-Arne Meyer Melin elsker 1700-tallet, og rakk å oppleve to uker i Anno-universet.

Foto: Strix / NRK

Carl-Arne Meyer Melin, som er godt over gjennomsnittet interessert i 1700-tallet, fikk bare være to uker i Anno-universet.

Ukens svenn, Emilie, valgte Carl-Arne som førsteduellant, og Enok tapte turneringen slik han gjorde forrige da han overlegent slo ut Knut Ove.

– Det var egentlig ålreit å møte Enok. Begge kunne fekte, så jeg tenkte at om noen skulle få han ut, så var det meg, sier han.

– Forsto ikke at det var gnisninger

For at det var noe anspent mellom Carl-Arne og Enok, kunne man se allerede den første uka.

– Jeg tror ikke han forsto at det ble gnisninger mellom oss. Det var en blanding av logikk som ikke gikk inn, og at han ytret at han var bedre enn oss. Jeg blir forbanna og irritert når folk gjør ting som går utover fellesskapet, sier Carl-Arne.

Det gikk ikke slik Carl-Arne ville, og Enok vant ukens duell 13–11.

(Saken fortsetter etter videoen)

Carl-Arne er lei av Enok i Anno, og kunne kjølhalt han.

Carl-Arne ble lei av Enok allerede første uka.

Gikk kaldt gjennom kroppen

Carl Arne og kjæresten Knut

Carl-Arne tenkte på kjæresten Knut for hvert steg han tok i den frste duellen

Foto: Privat

Carl-Arne forteller at han ikke ble altfor skuffet over å være andremann ut. Livet for 250 år siden var annerledes, og det kjentes raskt på kroppen.

– Det gikk relativt greit, men det var råtøff tilværelse. Du er sliten hele tiden, og maten er for jævlig, sier han.

Han måtte også utfordre sin største frykt, høydeskrekk, da han måtte klatre opp i en mast i den første duellen. I episoden kan man se Carl-Arne kjempe mot frykten, og for hvert steg han tok nevnte han navnet til Knut, kjæresten hans.

– Det gikk kaldt gjennom kroppen min når jeg så den skuta. Men jeg tenkte på hva jeg sa til min kjære før jeg dro, at jeg skulle finne styrke og tenke på han i slike situasjoner. Det fikk meg til å klare den biten, og det var et sterkt øyebklikk.

Grandiosa og cola

Men selv om oppholdet ble kort, sier Carl-Arne at det var godt å komme tilbake til 2014, til leiligheten, kjæresten og det moderne livet.

– Jeg fikk følt og opplevd det jeg håpet da jeg meldte meg på, og jeg fikk utfordret meg selv. Men da jeg kom hjem ble det Grandiosa og cola. Og så rødvin og sigarer, sier han.