NRK Meny
Normal

Bruce Springsteen ikke patriot?

Bruce Springsteen anklages for å være upatriotisk på sitt nye album ”Magic”.

Bruce Springsteen

THE BOSS anklages for upatriotisk opptreden på sin nye plate 'Magic'.

Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

The Boss har aldri lagt skjul på at han ikke er noen stor fan av Geoge W. Bush og hans måte å styre USA på. Blant annet var han med på kampanjen for demokraten John Kerry i 2004.

- Protest mot krigen

- Min nye plate er en protest mot krigen i Irak og den amerikanske regjeringen, forteller nå Bruce Springsteen til tv-programmet 60 Minutes. Og det har ikke gått upåaktet hen.

I intervjuet forteller han også at han nå blir beskyldt for å ikke være patriotisk og at han ikke elsker sitt hjemland.

- Slik er retorikken dessverre i dag, men det ville være lite patriotisk å lene seg tilbake og se på mens det landet du elsker blir ødelagt, sier Springsteen, i følge danske EkstraBladet.

- Sannhet framstilles som løgn

- Jeg tror ikke noen hadde trodd at vi skulle få oppleve det vi har sett de siste seks årene, sier han og nevner bruken av tortur og ulovlige avlytting som eksempler på u-amerikanske metoder.

- Vi lever i en tid hvor sannhet blir framstilt som løgn og der løgn virker som sannhet. Den slags manipulasjon har karakterisert de siste presidentvalgene, mener Springsteen, som kommer til Oslo med sitt E Street band tirsdag 4. desember.

Selger godt likevel

Dette forhindrer imidlertid ikke at hans nye album selger godt og går rett inn på førsteplass på Billboard-lista. Det gjorde den etter å ha solgt i 335.000 kopier.

Dermed er «Magic» Springsteens åttende album på førsteplass på Billboard-listen. Det fører til at The Boss skyver ned countrybandet Rascal Flatts til andreplass.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK