Hopp til innhold

– Radioresepsjonen vinner bok-krigen

Både RR-gutta og FK Fotball holder en knapp på at førstnevnte går seirende ut av høstens bokduell, uten at det er noen bitre følelser mellom P3-kollegaene av den grunn.

Video Radioresepsjonens lesestund

Radioresepsjonen

Radioresepsjonen bokdebuterte i dag med «Den relativt store boka om Radioresepsjonen».

Foto: NRK

I dag ble «Den relativt store boka om Radioresepsjonen» lagt ut for salg i landets bokhandler, tidligere i høst kom FK Fotball med boken «Vi er best i verden!».

Brygger det opp til bok-krig hos radiofolket i NRK P3?

Les også: Storeslem til Radioresepsjonen

Les også: - Vil feire med sjampis og pistasjeis

Mye bilder

– Jeg tror ikke vi kjemper om de samme leserne. Vi håper å treffe de folka som synes det er gøy å lese litte grann, men ser mest på bilder, sier Radioresepsjonens Steinar Sagen til NRK.no.

Han antyder at «Vi er best i verden!»er en bok for de som liker fotball, mens «Den relativt store boka om Radioresepsjonen» bare er full av fjoll. Og det er tullball som selger best, skal vi tro storebror Sagen.

Video: På fredag besøkte Radioresepsjonen «Morgennytt» for å snakke om boken:

Video Radioresepsjonen i Morgennytt-studio

– Vi kommer til å selge flest bøker. Jeg vet ikke hvor stort disse fotballgreiene er, men de er i alle fall ikke de første som skriver bøker om det, analyserer Sagen.

Radioresepsjonisten forteller at han kommer til å kjøpe boken for å være grei mot kollegaene i FK Fotball, og at han sannsynligvis også kommer til å lese den etter hvert.

Les også: Lover lettbeint TV-underholdning med hjemmesydde klær

Fotball og fjoll

FK Fotballs Thomas Aune (t.v.) og Aleksander Schau.

Thomas Aune og Aleksander Schau i FK Fotball er aktuelle med boken «Vi er best i verden!».

Foto: Kristian Aanensen / NRK

FK Fotballs Thomas Aune må overfor NRK.no si seg enig i spådommen om at Radioresepsjonen sannsynligvis kommer til å selge flere bøker, men han er ikke helt enig i Steinar Sagens definisjon av målgruppene.

– Det er da litt fjoll hos oss også, vi skriver jo bare om den gøyale delen av norsk fotballhistorie, forklarer Aune, og konstaterer at det sikkert er mange som liker både fotball og fjoll.

Les også: FK Fotball svarte på lesernes VM-spørsmål

– Og jeg har også hørt at det er mulig å lese mer enn én bok, sier P3-programlederen – og løser dermed problemet til de som eventuelt allerede nå lurer på hvilken av bøkene som skal få plass på årets ønskeliste til jul.

Vil stjele boken

Selv om Thomas Aune og partner Aleksander Schau ikke forventer å slå Radioresepsjonen på bokmarkedet, er det ingen sure miner å spore mellom P3-kollegaene. Aune planlegger til og med å lese «Den relativt store boka om Radioresepsjonen».

– Jeg håper å stjele med meg et eksemplar fra jobb. Hvis ikke det går, kan det jo hende jeg får den til jul. Ellers må jeg vel ut og kjøpe den.'

Video: FK Fotball har også vært på besøk hos «Morgennytt»:

Video FK Fotball i Morgennytt-studio

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.