Hopp til innhold

- Deilig å bli kvitt den!

Vegard Larsen er filmjournalistikkens nye ansikt her i NRK. Etter at statskanalen ikke har hatt et filmprogram på tv i på fire år, blir Dagblad-journalisten Vegard Larsen filmfjes allerede til høsten. Radioselskapet ønsket sin kollega velkommen med å be ham bidra med med en bok til vår litterære antikanon, Skammens bokhylle.

Vegard Larsen

Vegard Larsen bidrar til Radioselskapets Skammens bokhylle.

Foto: Nina Kammersten / NRK

Vegard Larsen lå på en hvit strand i Kenya i forrige uke da han fikk vite at han hadde fått ny jobb. En nydelig scene i filmen om Vegard Larsens liv. Han var mandag gjest hos Nina Stensrud Martin i Radioselskapet på P2.

Les: Sjekk ut Radioselskapet her

Les: Han skal lede NRKs nye filmprogram

– Det ryktes at din filminteresse stammer fra at du har vokst opp med et elendig filmtilbud fra NRK?

– Joda, jeg vokste opp i en mørk og dyp skog i Sarpsborg, og der hadde vi NRK og SVT 1 og 2, så det ble en del VHS-kassetter siden nærmeste nabo var en video-forretning, sier Vegard Larsen.

– Men har du hisset deg opp over at NRK ikke har hatt et filmprogram på tv?

Vegard Larsen

Charlotte Roches bok falt ikke i smak hos Larsen.

Foto: Nina Kammersten / NRK

– NRK har mange gode filmprogrammet på radio,men en statskanal bør også ha et filmprogram på tv. Og film er best på tv, husk det.

– Så nå som du har all makt: hva slags filmprogram vil du da lage?

– Jeg vil ta film på alvor, og skal lage et program som engasjerer, og jeg tror at min filmentusiasme vil smitte over på seerne.

– Ekstremt spekulativ

Men fra film til litteratur. Radioselskapet inviterte Vegard Larsen til å bidra til den antikanon for verdenslitteraturen som vi stadig holder på med å utvide. Så hva ville han kvitte seg med?

– Det må bli Charlotte Roches "Våtmarksområder". Vi snakker om en bok som solgte over en million eksemplarer i Tyskland, og som handlet om en knallkåt attenåring, en bok som gjerne ville være et feministverk om frigjort seksualitet som bare gjorde meg veldig lei meg, den var bare ekstremt spekulativ. Det er deilig å bli kvitt den!

Les: NRKs anmeldelse av "Våtmarksområder"

Se: Charlotte Roche i Bokprogrammet

Radioselskapet er NRK P2s daglige talkshow. Hør sendingen fra kl. 11.03 til kl. 12.30.

Podkast Radioselskapet her

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor