Bilen med den store rumpa

- Jeg håper du liker store rumper, for denne rumpa kommer til å prege hele landet vårt snart, spår Jan Erik.

VW Passat TDI Stasjonsvogn
Foto: Alexander Berg-Hansen / NRK

VW Passat TDI 4-motion stasjonsvogn kommer garantert til å bli en av Norges aller mest solgte biler i 2006. Det synes jeg er helt greit, for bedre kombinasjonsmester skal du lete lenge etter. Denne bilen oppfyller alle ønsker, enten det er til familien, eller som arbeidsbil.

Masse plass

For det første er det god plass. 603 liter bagasje kan du ta med når alle setene er på plass. Med nedlegging av baksetet øker volumet til 1.731 liter, og legger du ned passasjersetet i tillegg har du et innvendig fraktemål på tett under tre meter. Du kan putte selv de lengste hyllepakkene fra IKEA inn i bilen. Ikke verst for en personbil.

Viktigere en plass til møbelpakker, er komforten til passasjerene dine, og i dette baksetet burde alle 3 finne seg godt til rette.

VW Passat TDI stasjonsvogn
Foto: Alexander Berg-Hansen / NRK

Du synes kanskje 140 turbodieselhester og 320 nm er litt i overkant? Da kan jeg trøste deg med at alternativene i kombinasjon med firehjulstrekk er 150 eller 250 bensinhester, og de bør du ikke kjøpe, om du da ikke ønsker å glede hun eller han som vil kjøpe bilen brukt av deg.

Motoren er perfekt til bilen og med sekstrinns manuell kasse kommer du til å glise deg gjennom vinteren.

Bagasjeluke som lukkes elektrisk

Bilen er full av tøffe detaljer: Ekte børstet aluminium i dashbordet, sportsseter i skinn og pølsealcantara, integrerte barneseter til baksetet, hjørnelys som aktiveres når du svinger og sist men ikke minst - elektrisk lukking av bagasjeluken.

Synes du alt av motor, drivverk, utstyr og luksus er tull og tøys? Eller enklere sagt: er du en SV-er? I så fall går du for plassen og slipp unna med 271.250,- for enkleste utgave av Passat STV. Lar du deg derimot friste av fremkommelighet og litt ekstravaganse i hverdagen? En bil tilsvarende min koster 453.980 kroner.

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney
  • Antirasist-håndbok slår an

    Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.