Boeuf Bourguignon
eller Biff som i Burgund
800 g oksekjøtt (f.eks mørbrad, høyrygg, flatbiff)
100 g lettsaltet flesk eller bacon
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 gulerøtter, kuttet i små biter
5 dl rødvin
4 persillestilker
1 laubærblad
noen stilker timian
1 1/2 ss hvetemel
10 småløk/stjerneløk
200 g små hvite sjampinjong
hakket persille
smør og olje til steking
salt og kvernet pepper
Skjær kjøttet i store terninger (ca 3-4cm), og skjær flesket i strimler. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det godt i en gryte, i en blanding av olje og smør. (Brun kjøttet i flere omganger for å unngå at gryten blir kald, og kjøttet begynner og koke.) Tilsett flesk, løk, hvitløk og gulerøtter og brun videre et par minutter. Dryss over hvetemel og rør godt ett minutt til. Hell over rødvin så det dekker kjøttet. Bind sammen,
persillestilker, timian og laubær til en suppekvast, og ha den i gryta.
Legg på lokk og la gryta trekke, småputtre i 2-3 timer. Rens de små løkene, og del eventuelt sjampinjongene. Brun løk og sjampinjong. Ha det over i gryten (spar eventuelt noe til pynt ved servering).
La gryten koke uten lokk i 10 minutter. Dryss persille over og server med kokte poteter eller potetmos og godt landbrød.