NRK Meny
Normal

Beste fra Jukebox

Under Autofil Jukebox sitter Benny og svarer på spørsmål fra dere. Han har plukket ut fem av de beste.

Bruktbil
Foto: Ill.foto: Dag W. Grundseth / Scanpix

1. Hei. Når kom egentlig Mazda RX-7? Tidlig 80-tall?

- Mazda RX-7 så dagens lys for første gang i 1978. Førstegenerasjonen ble produsert i så mange som 446.426 eksemplarer fram til april 1985.

- Den hadde en 1150 ccm 2 rotors Wankelmotor på 105 hk. Porsche 924 og Datsun Z-serien var de ”viktigste” konkurrentene da den var ny.

2. Hvor viktig er delepriser når man skal kjøpe bruktbil?

- Det kommer jo litt an på bilen det da! Kjøper du en dårlig bil så er det faktisk ganske viktig, kjøper du en nyere bruktbil med fabrikksgaranti er det ikke så viktig.

- Jeg vil si at deleprisene ikke er veldig viktig, så lenge du holder deg til et kurant merke. Differansen er tross alt ikke så stor. Er du opptatt av et billig bilhold er det nok viktigere å finne en biltype som er feilfri og driftsikker.

3. Vi er 2 gutter / menn som har innmarilys på hver vår BMW 633 / 635. Er dette noe å ha?

- Ja visst, det er det i aller høysete grad! Nydelig coupé-karosseri, rå lyd i fra rekkesekseren, gode kjøreegenskaper og bra prestanda! Du får biler i fra rundt 50 lapper og oppover.

- For en hel og grei bil bør du nok legge deg på 100 pluss. Husk å sjekke følgende 3 ting: Rust, rust og rust! Lykke til!

4. Hei Benny! Jeg har en Volvo 760 GLE med defekt motor. Kan jeg sette inn en mindre motor fra 740 / 240 uten å få problemer med Biltilsynet?

- JA! Så lenge du ”trimmer” bilen din den veien, så er ikke dette noe problem! Bare fyll termosen med kaffe, og kom deg ut i garasjen!

5. Hei. Vet du når ny Toyota Avensis kommer?

- Jeg hadde regnet med at Toyota ville vise den på bilutstillingen i Tokyo, men det gjorde de ikke. Tipper den kommer på slutten av året i 2009, kanskje som 2010 modell! Den som venter på noe godt osv…

Husk at du har din egen Jukebox i Nett-TV

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK