NRK Meny
Normal

Benny Andersson om «Mamma Mia 2»: – Syntes først at det ikke var en god idé

Da Benny Andersson ble spurt om å bidra til «Mamma Mia!»-oppfølgeren var han skeptisk. Men han klarte ikke tanken på at noen andre skulle gjøre det. Nå avslører han noe av innholdet i filmen.

Film Title: Mamma Mia!

HOVEDROLLEN: Amanda Seyfried i rollen som Sophie fra den første «Mamma Mia!» i 2008.

Foto: Photo Credit: Peter Mountain, PETER MOUNTAIN

– Jeg har spilt inn all musikken til filmen. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å gjøre det. Men sånn ble det, sier Benny Andersson når NRK møter ham i hans musikkstudio i Stockholm.

Svensken, som sammen med Björn Ulvaeus var primus musikalsk motor i et av musikkhistoriens største popband, ABBA.

Satt rekord

20. juli neste år har den etter planen premiere. Oppfølgeren til en av de mest innbringende filmene noensinne.

«Mamma Mia!» var filmen som i 2008 fikk mødre, kjærestepar og kvinner i overgangsalderen til å reise seg i kinosetet.

Se traileren for den første filmen her:

Den smånaive kjærlighetshistorien om Sophie som skal gifte seg, men som ikke vet hvem faren hennes er. Musikalen basert på ABBAs musikk, som først gjorde stor suksess på musikalscenen i London.

Over en million mennesker så filmen her til lands og var den mest sette filmen på kino det året.

Nå kommer oppfølgeren med tittelen: «Mamma Mia! Here We Go Again». Også denne gangen basert på ABBAs musikk.

Flere av de samme rollene

– Den første filmen var jo veldig bra. Den likte jeg kjempegodt og den var morsom å jobbe med, forteller Andersson.

– Å gjøre en til følte jeg ikke var en god idé. Men jeg klarte ikke tanken på at noen andre skulle arbeide med vår musikk. Så nå har jeg gjort det.

– Blir det bra?

– Ja, det er veldig flinke folk involvert, så det blir bra. Først og fremst Lily James og Amanda Seyfried, som spiller hovedrollene.

Seyfried hadde også hovedrollen i den første filmen. Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth og Meryl Streep er også bekreftet til å spille i oppfølgeren, slik de gjorde i den første filmen.

Dette bildet la Pierce Brosnan ut på sin Instagram for en stund siden. Her sammen med Andersson under innspilling av sangene:

Laster Instagram-innhold

Avslører en av sangene

Hva filmen skal handle om er foreløpig ukjent. Men spekulasjonene går på at handlingen skal utspille seg før og etter hendelsene i den første filmen.

Andersson avslører nå at ABBAs låt «The Name Of The Game» blir en av låtene i filmen.

– Ja, den blir med. Det kan jeg fortelle, sier ABBA-legenden.

Hør The Name Of The Game her:

Kulturstrøm

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.

 • Heder til norsk komponist

  «The International Rostrum of Composers» er forumet der radiostasjoner over hele verden samles for å kåre den beste nykomponerte musikken. Et samtidsmusikkens Eurovision Song Contest. Juryen mente at Sigurd Fischer Olsens verk «Sserenade» var godt nok til en annenplass i årets konkurranse.

  Sigurd Fischer Olsen
  Foto: Kristoffer Øen
 • Ny plate med Esbjörn Svensson Trio

  Ti år etter at den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson omkom og hans internasjonalt anerkjente trio «EST» ble historie, kommer det ut et livealbum med opptak fra en konsert i Barbican Centre i London i 2005. Trioen turnerte på denne tida over hele verden og har fortsatt en helt spesiell posisjon blant jazzelskere. Mer på All About Jazz

  EST