NRK Meny
Normal

Beklager at kjendisene ble navngitt

Kringkastingssjef John G. Bernander sier han er lei seg for at to kjendiser ble navngitt og anklaget for overgrep i det direktesendte radioprogrammet Mina på P3.

John G. Bernander
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Vi er veldig lei oss for at de ble identifisert i en direktesending på NRK. Det er beklagelig, for vi hadde ingen mulighet til å stoppe det når det gikk på lufta. Men det er ikke akseptabelt, og det er høyst beklagelig, sier den avtroppende kringkastingssjefen.

- Ønsker å bøte på skaden

- Vi beklaget hendelsen overfor de det gjelder straks programmet hadde gått på lufta, sier Bernander til Kulturnytt.

Han vet ikke hvordan de to navngitte kjendisene vil forholde seg videre til det som har skjedd.

- Vi vet ikke hva de vil gjøre, men har gjort oppmerksom på at vi i NRK er veldig lei oss for det som har skjedd. Vi har også sagt at vi ønsker en dialog med dem hvis det er noe de føler at vi kan gjøre for å bøte på den skaden som de har vært utsatt for, sier Bernander.

- Kunne ikke verne oss

Han vil ikke spekulere i hvorvidt de to navngitte kjendisene vil ta saken til retten.

- Det er ikke det vi er opptatt av. Vi er først og fremst lei oss for at det har skjedd en identifikasjon som vi ifølge våre publiseringsregler ikke ville bidratt til, men som vi heller ikke kunne vernes mot siden dette var en direktesending, sier Bernander.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).