BBC kjøper Lilyhammer

Den britiske tv-kanalen BBC har kjøpt rettighetene til å vise den norskproduserte Little Steven-serien Lilyhammer. – De var veldig begeistret allerede for et år siden, sier produsent Lasse Hallberg.

Video Trailer for filmen Lilyhammer

BBC4 vil vise den norske seersuksessen Lilyhammer.

Foto: Nyhetsspiller

Etter stor suksess med den danske dramaserien «Borgen» vil BBC fortsette å ri på den skandinaviske bølgen ved å vise norske Lilyhammer.

Serien har fått enorme seertall den siste tiden til tross for blandede kritikker.

– Det er veldig hyggelig for oss, det er jo klart, sier produsent Lasse Hallberg til NRK.no.

Les også: Premiererekord for «Lilyhammer»

Hallberg har visst om at BBC var interesserte en stund. Nå er han glad for at avtalen er i boks.

– De var veldig begeistret allerede da vi viste dem traileren i fjor, sier Hallberg.

Ifølge Guardian skal serien komplimentere BBCs skandinaviske satsing. Lørdag kveld ble siste del av den danske serien Borgen vist hos den engelske kringkasteren, og det kan virke som britene har fått sansen for skandinavisk dramatikk. Tidligere har også Forbrydelsen gjort suksess på den engelske øya, og senere i år skal de også vise den svensk-danske serien Broen, som for tiden vises på NRK1.

Deretter blir det altså norsk drama som skal ta over etter danskene hos BBC.

– Lilyhammer blander skarp amerikansk humor med norsk folkelighet - en perfekt kombinasjon for et sylskarpt drama om kulturelle verdier, sier BBC4s Richard Klein til Guardian.

Også til Sverige, Finland og Tyskland

I tillegg til at BBC har kjøpt serien, har den i morgen premiere hos den amerikanske nettgiganten Netflix, som kommer til å gjøre alle episodene tilgjengelige fra første dag.

Deretter blir det trolig svensker, finner og tyskere som får se den meget omtalte serien, via sine kringkastere, etter det NRK.no kjenner til.

Til tross for de gode seertallene og at serien nå blir solgt til flere land, har ikke NRK bestemt seg for om de vil bli med på en ny sesong.

– Alle forutsetninger for at det skal bli en sesong to må komme på plass før vi kan snakke om det, sa Drama-innkjøper Tone Rønning til NRK.no forrige uke.

Netflix har derimot bestilt en ny runde med Little Steven, opplyser Lasse Hallberg. Men det er ikke kjent når arbeidet med dette starte.

Kulturstrøm

 • Vanity Fair hyller Trier-film

  Vanity Fairs hovedkritiker, Richard Lawson, kårer «Verdens verste menneske» til årets beste film. Lawson beskriver filmen av Joachim Trier, med Renate Reinsve i hovedrollen, som selskapelig, vemodig, stilig og vinnende.

  «Verdens verste menneske» troner øverst på de beste filmene fra 2021, etterfulgt av Oscar-håpene Ryusuke Hamaguchs «Drive My Car» og Jane Campions «The Power of the Dog».

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • «Den fineste Chevy'n» mest spilt

  Spotifys årsoppsummering kom ut i går og «Den fineste Chevy'n» av Halva Priset med Maria Mena toppet listen over de mest spilte låtene på norsk Spotify. Sangen slår blant annet Olivia Rodrigos «Drivers License», som er nummer to på den norske listen, men den mest spilte låten globalt. «Stay» med The Kid LAROI og Justin Bieber, som er produsert av blant annet norske Cashmere Cat, kommer på tredjeplass.

  Av mest strømmede artister topper Justin Bieber listene her til lands, etterfulgt av Tix og The Weeknd.

 • Klassekampen får mest pressestøtte

  Klassekampen får drøyt 43,2 millioner kroner i produksjonstilskudd av Medietilsynet i år. Totalt får 148 aviser 370 millioner kroner i pressestøtte av tilsynet. Av avisene som mottar støtte i år, er fem av dem nye mottakere. (NTB)