BBC kjøper Lilyhammer

Den britiske tv-kanalen BBC har kjøpt rettighetene til å vise den norskproduserte Little Steven-serien Lilyhammer. – De var veldig begeistret allerede for et år siden, sier produsent Lasse Hallberg.

Video Trailer for filmen Lilyhammer

BBC4 vil vise den norske seersuksessen Lilyhammer.

Foto: Nyhetsspiller

Etter stor suksess med den danske dramaserien «Borgen» vil BBC fortsette å ri på den skandinaviske bølgen ved å vise norske Lilyhammer.

Serien har fått enorme seertall den siste tiden til tross for blandede kritikker.

– Det er veldig hyggelig for oss, det er jo klart, sier produsent Lasse Hallberg til NRK.no.

Les også: Premiererekord for «Lilyhammer»

Hallberg har visst om at BBC var interesserte en stund. Nå er han glad for at avtalen er i boks.

– De var veldig begeistret allerede da vi viste dem traileren i fjor, sier Hallberg.

Ifølge Guardian skal serien komplimentere BBCs skandinaviske satsing. Lørdag kveld ble siste del av den danske serien Borgen vist hos den engelske kringkasteren, og det kan virke som britene har fått sansen for skandinavisk dramatikk. Tidligere har også Forbrydelsen gjort suksess på den engelske øya, og senere i år skal de også vise den svensk-danske serien Broen, som for tiden vises på NRK1.

Deretter blir det altså norsk drama som skal ta over etter danskene hos BBC.

– Lilyhammer blander skarp amerikansk humor med norsk folkelighet - en perfekt kombinasjon for et sylskarpt drama om kulturelle verdier, sier BBC4s Richard Klein til Guardian.

Også til Sverige, Finland og Tyskland

I tillegg til at BBC har kjøpt serien, har den i morgen premiere hos den amerikanske nettgiganten Netflix, som kommer til å gjøre alle episodene tilgjengelige fra første dag.

Deretter blir det trolig svensker, finner og tyskere som får se den meget omtalte serien, via sine kringkastere, etter det NRK.no kjenner til.

Til tross for de gode seertallene og at serien nå blir solgt til flere land, har ikke NRK bestemt seg for om de vil bli med på en ny sesong.

– Alle forutsetninger for at det skal bli en sesong to må komme på plass før vi kan snakke om det, sa Drama-innkjøper Tone Rønning til NRK.no forrige uke.

Netflix har derimot bestilt en ny runde med Little Steven, opplyser Lasse Hallberg. Men det er ikke kjent når arbeidet med dette starte.

Kulturstrøm

  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.