Hopp til innhold

BBC kjøper Lilyhammer

Den britiske tv-kanalen BBC har kjøpt rettighetene til å vise den norskproduserte Little Steven-serien Lilyhammer. – De var veldig begeistret allerede for et år siden, sier produsent Lasse Hallberg.

Video Trailer for filmen Lilyhammer

BBC4 vil vise den norske seersuksessen Lilyhammer.

Foto: Nyhetsspiller

Etter stor suksess med den danske dramaserien «Borgen» vil BBC fortsette å ri på den skandinaviske bølgen ved å vise norske Lilyhammer.

Serien har fått enorme seertall den siste tiden til tross for blandede kritikker.

– Det er veldig hyggelig for oss, det er jo klart, sier produsent Lasse Hallberg til NRK.no.

Les også: Premiererekord for «Lilyhammer»

Hallberg har visst om at BBC var interesserte en stund. Nå er han glad for at avtalen er i boks.

– De var veldig begeistret allerede da vi viste dem traileren i fjor, sier Hallberg.

Ifølge Guardian skal serien komplimentere BBCs skandinaviske satsing. Lørdag kveld ble siste del av den danske serien Borgen vist hos den engelske kringkasteren, og det kan virke som britene har fått sansen for skandinavisk dramatikk. Tidligere har også Forbrydelsen gjort suksess på den engelske øya, og senere i år skal de også vise den svensk-danske serien Broen, som for tiden vises på NRK1.

Deretter blir det altså norsk drama som skal ta over etter danskene hos BBC.

– Lilyhammer blander skarp amerikansk humor med norsk folkelighet - en perfekt kombinasjon for et sylskarpt drama om kulturelle verdier, sier BBC4s Richard Klein til Guardian.

Også til Sverige, Finland og Tyskland

I tillegg til at BBC har kjøpt serien, har den i morgen premiere hos den amerikanske nettgiganten Netflix, som kommer til å gjøre alle episodene tilgjengelige fra første dag.

Deretter blir det trolig svensker, finner og tyskere som får se den meget omtalte serien, via sine kringkastere, etter det NRK.no kjenner til.

Til tross for de gode seertallene og at serien nå blir solgt til flere land, har ikke NRK bestemt seg for om de vil bli med på en ny sesong.

– Alle forutsetninger for at det skal bli en sesong to må komme på plass før vi kan snakke om det, sa Drama-innkjøper Tone Rønning til NRK.no forrige uke.

Netflix har derimot bestilt en ny runde med Little Steven, opplyser Lasse Hallberg. Men det er ikke kjent når arbeidet med dette starte.

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kalde kvinnestudiar

  Lena Andersson har ein særs karakteristisk forteljar­stemme. Ho dyrkar ein allvitande forteljar med fullt innblikk i tankar og kjensler, som analyserer desse med kald autoritet. Det har også sine fordeler og ulemper. Av og til er resultatet nydeleg, skriv litteraturkritikar Gerd Elin Sandve om boka «Studie i menneskelig atferd».

  bildecollage med forfatter Lena Anderson og omslaget for hennes bok "Studie i menneskelig atferd".
  Terningkast 4 Bok

  «Ei skarp observasjons­evne, og ein endå skarpare penn»

  ANMELDELSE: «Studie i menneskelig atferd» av Lena Andersson

 • For de godt forberedte

  – FromSoftware er mestere i å bygge ufattelig stilige omgivelser, fylle disse omgivelsene med ekstremt kule bosser og fiender, og så levere ut en jevn strøm av tilfredsstillende belønninger til spillerne. Dette er mestringsfølelse på boks, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen om «Elden Ring: Shadow of the Erdtree».

  Bilde fra spillet "Elden Ring: Shadow of the Erdtree" (2024)
  Terningkast 6 Spill

  «Ingen over, ingen ved siden»

  ANMELDELSE: «Elden Ring: Shadow of the Erdtree»