Bård og Harald tilbake på NRK

Over nyttår er radarparet Bård Tufte Johansen og Harald Eia tilbake på NRK, denne gangen med en salig blanding av aktuell vitenskap og humor.

Storbynatt

Bård Tufte Johansen og Harald Eia er tilbake på NRK etter nyttår, denne gang med et «humorvitenskapelig» program.

Foto: Jo Bentdal

– Harald skal være programleder for én gangs skyld, mens jeg skal sitte i panelet sammen med en fast gruppe morsomme menn og kvinner, forteller Bård Tufte Johansen til NRK.no.

Programkonseptet er fortsatt under utvikling, og går foreløpig under navnet «Brille». Ifølge Tufte Johansen skal det være «et humorprogram rundt vitenskapelige funn».

– Da snakker vi om funn som ideelt sett er så nye og spennende at de har høy «OJ!»-faktor, forklarer humorveteranen.

Les også: Harald Eia så døden i hvitøyet

Nett-tv: Se Bård og Haralds «Lille lørdag» i reprise her

Kommer tilbake

Da det ble kjent at NRK bare hadde bestilt én sesong med talkshowet «Storbynatt» i fjor vinter, hevdet flere aviser at duoen ville forlate kanalen. Både TV2 og TVNorge meldte raskt sin interesse for de populære komikerne.

Likevel, ett år senere er både Harald Eia og Bård Tufte Johansen tilbake i NRK-universet.

– Det er veldig hyggelig at flere kanaler vil ha oss, men vi følte at dette programmet passet best inn hos NRK, sånn temamessig, sier Johansen.

Les også: Tok helium for å få Lystad til å le

Nett-tv: Se «Tre brødre som ikke er brødre»

Fortsetter med Ylvis

Med selskapet Funkenhauser har duoen også ansvaret for produksjonen av TVNorge-programmet «I kveld med Ylvis», som har blitt sendt to ganger i uken denne høsten. Det kommer de til å forsette med så lenge Ylvis-brødrene og TVNorge ønsker.

– Funkenhauser kommer selvsagt til å fortsette å jobbe med de andre kanalene. Til min store overraskelse viste det seg at det er mange flinke folk der også, og jeg håper jo at Ylvis orker flere sesonger, legger Bård Tufte Johansen til.

Nett-tv: Se «Team Antonsen» i reprise

Kulturstrøm

 • Norsk dokumentarfilm vann gjev pris

  Den norsk-iransk-sveitsiske dokumentarfilmen «Radiograph of a Family», regissert av Firouzeh Khosrovani, vann torsdag kveld hovudprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Dokumentaren vann også prisen for best bruk av arkivmateriale.

 • Hessen får to Brageprisar

  Forfattar og biolog Dag O. Hessen får torsdag Brages heiderspris for 2020. Han får også Brageprisen for sakprosa for boka «Verden på vippepunktet», som tek for seg dagens situasjon knytt til klimaendringane og kva konsekvensane av dei kan bli.

  Dag. O Hessen med to Brageprisar.
  Foto: Linda Marie Vedeler / NRK
 • Får Brageprisen etter sin død

  Beate Grimsrud er torsdag kveld tildelt årets Bragepris posthumt for romanen «Jeg foreslår at vi våkner», ifølge NTB. Boka kom ut berre tre månader før forfattaren døydde 1. juli i år etter ei periode med sjukdom, berre 57 år gammal.