Hopp til innhold

Lager ny sesong av «Brille»

– Vi vil gi publikum små drypp av kunnskap samtidig som de ler, forteller gutta bak «Brille». Til høsten er de tilbake på NRK.

Brille

Harald Eia og Bård Tufte Johansen kommer tilbake med en ny sesong av «Brille» i høst.

Foto: Trine Hisdal

– Nordmenn er faktisk ganske samstemte, forteller Bård Tufte Johansen, som er godt i gang med å planlegge sesong to av tv-serien «Brille» sammen med makker Harald Eia.

Atle og Bård i Brille

Nordmenn vil ikke gå på do etter Atle Antonsen, slo Bård og Harald fast i forrige sesong av «Brille».

– Spør du nordmenn om hvem de ikke vil gå på do etter, svarer de Atle Antonsen med en gang. Og spør du om hvilken nordmann som er mest sinna, så husker alle Martin Schanke. Nordmenn glemmer ikke så lett som en kanskje skulle tro.

Får jobbe i fred

Det humoristiske kunnskapsprogrammet «Brille» hadde premiere på NRK1 i januar i år, og ble raskt omfavnet av både kritikere og tv-seere.

Nå jobber gjengen bak programserien med en ny sesong som skal sendes på NRK til høsten.

Johansen forteller at den gode tilbakemeldingen først og fremst betyr at redaksjonen kan jobbe mer i fred enn hva som ellers ville vært tilfelle.

– Det er klart at det alltid er deilig med skryt. Men det gjør også at vi slipper å bruke mye energi på å forsvare oss. Det er like mye jobb å lage et dårlig tv-program som et bra tv-program, men nå kan vi konsentrere oss om det og ikke alt annet, forklarer han.

Nett-tv: Se sesong 1 av «Brille»
(Tilgjengelig til 9. mai)

Naturlig evolusjon

Den kommende sesongen vil være bygget over samme lest som den forrige, men med enkelte endringer og forbedringer.

– Jeg føler at vi lærte mye av første sesong. Vi fant en god flyt, men vi skal selvfølgelig bli enda bedre til høsten. Programmet handler jo om evolusjon, og da er det naturlig at det gjennomgår evolusjon selv også, forteller Bård Tufte Johansen.

Dermed skal nye meningsmålinger gjennomføres før redaksjonen går i gang med en ny produksjonsperiode.

– Er det enkelte temaer som fungerte bedre enn andre i forrige sesong?

– Hvis svaret er umulig å gjette, så er det jo litt vanskelig. Og de gangene Harald måtte bruke tre minutter på å forklare svaret på en oppgave, ble det kanskje litt kjedelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Drømmer om Linn

Brille

Flere av gjestene fra forrige sesong av Brille dukker også opp igjen til høsten, lover Bård Tufte Johansen.

Foto: NRK

I hvert program har Bård og Harald besøk av tre andre paneldeltakere. Johansen lover gjensyn med mange av de samme gjestene som i sesong én, men også med enkelte nye fjes.

– Linn Skåber hadde vi veldig lyst til å ha med i forrige runde, men da hadde hun ikke tid, så hun drømmer vi om å få med denne gangen.

Sesong to av «Brille» kommer på NRK1 i starten av oktober. I tillegg til å få folk til å le, vil også humorduoen prøve på å gjøre nordmenn litt smartere.

– De får jo små drypp av kunnskap. I vårt siste program lærte vi for eksempel om hvorfor katter er redde for å bade. Det visste jeg ikke på forhånd. Og vi vil skru til med enda litt mer kunnskap til høsten. Vi går jo først og fremst etter moro, men i et bra program skal folk lære noe også, avslutter Bård Tufte Johansen.

Eksklusivt for nett: Se nytt klipp fra siste program av Brille her:

Video Brille: Hvorfor spille trommer med maske?

Brille: Hvorfor spille trommer med maske?

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)