Hopp til innhold

Bærbar rock'n'roll

Musikkspill er kommet for å bli, og nå kan du til og med spille gitar på Nintendo DS.

Guitar Hero
Foto: Red Octane

For et par år siden var musikkspill noe som omtrent ikke fantes, og det ble ledd litt i det stille av slike misfoster. Her var det jo ikke snakk om å spille et brett eller slåss mot noen. Du skulle trykke litt rundt på en plastgitar og høre musikk du har hørt før.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video, bilder og fakta om Guitar Hero: On tour

Allikevel slo Guitar Hero igjennom og banet vei for de millionene av musikkspill vi kommer til å se i årene fremover.

Nå har også Guitar Hero blitt bærbar, med sin siste utgave til Nintendo DS.

Bærbar gitar?

Det store spørsmålet er om Guitar Hero fungerer i et bærbart format. Du har jo ikke akkurat en bærbar gitar med deg, men Nintendo har i stedet funnet opp en liten dings du putter på selve nintendoen.

Guitar Hero: On Tour

Enheten puttes inn der du vanligvis putter gamle GameBoy-kassetter.

Foto: Rune Håkonsen / NRK

Den har fire knapper (i stedet for fem på vanlig), som du når ved å holde i DSen som et håndtak. For å slå an strengene er det bare å bruke det med følgende plekteret på den trykkfølsommeskjermen. Enkelt og greit ikke sant?

Overraskende

Spillet lyder bra, og ser fint ut. 26 sanger er lisensierte til spillet, og du får høre alt fra Twisted Sister til Bloc Party, musikk utvalget er overraskende bra.

Guitar Hero: On tour er artig, og en overraskende bra bærbar versjon av guitar hero for de som absolutt ikke får nok av serien. Problemet er at det ikke tar lang tid før håndleddet gjør ganske så vondt, spesielt om du er kjeivhend som undertegnede.

Allikevel er det litt kult å sitte på bussen og rokke løs, uten at noen rundt deg vet om det.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.