Til 2 pers.
1 stor bunt asparges, grønn eller hvit
Blandet salat, renset og vasket
2 egg, hardkokte
Parmesan i skiver
8 skiver røkelaks
2 sjallotløk, finhakket
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
Sennepsvinaigrette
1 1/2 ss sterk sennep
1 ss sherryeddik
2 dl druekjerneolje,eller annen nøytral olje
salt
pepper
Visp sammen sennep, eddik, salt og pepper.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig visping.
Rør inn gressløk, sjalottløk og dill.
Fjern den tørre enden på aspargesen. Skrell den nederste halvdelen av stilken med en potet- eller aspargesskreller. Bruker du hvit asparges skal hele stilken skrelles.
Bruk en stor,vid kjele med rikelig fosskokende vann. Salt vannet godt. Slipp aspargesen i og kok i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen.
Siden aspargesen skal serveres kald legger du dem direkte over i iskaldt vann, da bevarer du farge og sprøhet. La dem renne av seg på et klede.
Fordel aspargesene på to tallerkener. Bland litt vinaigrette inn i salaten og legg den oppå aspargesen. Hakk eggene og dryss over. Legg på røkelaksen og tynne skiver parmesan. Legg litt vinaigrette rundt på tallerkenen og server resten ved siden av