Åse Kleveland i 60!

Nitimen var på plass med blomster og gratulasjoner da Åse Kleveland fyllte 60, sittende på sin elskede SAAB sonet var hun mer opptatt av veien som ligger foran enn veien som ligger bak henne.

Åse Kleveleland med sin SAAB sonet.
Foto: Pål Thoresen / NRK

Med SAAB gjennom livet

Åse Kleveland`s SAAB sonet

SAAB sonet 1968 modell har vært i Klevelands eie i over 40 år.

Foto: Pål Thoresen / NRK

Kriserammede SAAB har en god venn i jubilant Åse Kleveland, hun har et over 40 år gammelt kjærlighetsforhold til bilen sin, noe som hun sier er det lengste hun har hatt bortsett fra moren. Den sølvgå soneten som står parkert utenfor huset akkurat ankommet fra Sverige der den har blitt lakkert.

-Imorgen skal den på EU kontroll, sier Kleveland med lett skjelvende røst, mens et bekymret blikk farer over bilen.

Og Sverige har en spesiell plass i jubilantens hjerte, hun ble født i Stockholm 18 mars 1949, og har vært leder for den svenska filminstituttet, men vi kjenner henne nok best fra deltagelse i Grand Prix med "intet nytt under solen" fra 1966, kulturminister fra 1990-96, medlem av gruppa Ballade, Grand Prix vert og mye mye mer, men 60 åringen er opptatt av å se fremover:

- Jeg er styreleder i human-etisk forbund noe som er svært givende, men hvem vet, kanskje det blir mer ballade og politikk i fremtiden også, sier jubilanten med et lurt smil.

Nitimen gratulerer!

Kulturstrøm

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.