Hopp til innhold

Arve Tellefsen sov da han fikk Hedersprisen

Arve Tellefsen fikk Hederspris under Spellemann på lørdag. Men prisvinneren hadde gått hjem. – Jeg måtte forberede meg til en viktig konsert morgenen etter, sier han.

Arve Tellefsen beskriver hvordan han fikk vite at han vant hedersprisen på Spellemann

HEDERSPRISVINNER: Arve Tellefsen lå hjemme og sov da han fikk Hedersprisen på Sentrum Scene.

Fiolinisten var med direkte og åpnet Spellmannshowet på lørdag. Men da han selv fikk Hedersprisen på slutten av kvelden lå Arve Tellefsen hjemme og sov.

– Grunnen til at jeg gikk var at jeg følte jeg ikke hadde noe mer der å gjøre – og så måtte jeg hjem og forberede meg til en viktig konsert jeg skulle ha morgenen etter, sier Tellefsen til NRK.

Midt på natta, flere timer etter han hadde fått prisen, fikk prisvinneren beskjeden.

– Etter jeg hadde lagt meg så begynte telefonen å ringe. Så jeg sjekket telefonen midt på natta og da skjønte jeg at jeg hadde fått en pris, forteller han.

Se Tommy Tee og Åse Kleveland dele ut prisen:

Spellemannsprisen, Tommy Tee og Åse Kleveland skal dele ut hedersprisen til Arve Tellefsen, men han sover.

Spellemann beklager

Prisvinneren er stolt over å motta en slik pris.

– Jeg er veldig smigret. Det er meget hyggelig å få denne prisen.

– Har du sett utdelingen av prisen på TV i etterkant?

– Nei, jeg har ikke sett det enda, humrer Tellefsen.

Styreleder i Spellemann, Larry Bringsjord beklaget til Arve Tellefsen da de møtte hverandre i radiostudio hos Kulturnytt i NRK på mandag.

– Jeg vil på beklage på vegne av Spellemann at du ikke fikk beskjed. Det skulle være hemmelig og en overraskelse, men det ble kanskje litt for hemmelig, sier Bringsjord til prisvinneren.

Kritikk

Men Arve Tellefsen var ikke den eneste prisvinneren som ikke var der.

Årets Spellemannpris fikk kritikk for at svært få av de sentrale vinnerne var til stede på showet. Blant annet fra VGs kommentator Stein Østbø. Hverken Alan Walker, Cashmere Cat, Marcus og Martinus, Aurora eller nominerte Kygo dukket opp. Dermed måtte foreldre og managere takke for prisene.

– De nominerte får greie på dette sent på året og da har mange av de store stjernene booket seg til andre jobber. Men vi ønsker selvfølgelig å ha flere stjerner til stede og skal se om vi vil gjøre noe annerledes neste år, sier Larry Bringsjord i Spellemann til NRK.

Kulturstrøm

  • Fosse gjekk vidare til kortlista

    Jon Fosse har gått vidare til kortlista på fem bøker på den amerikanske prestisjeprisen National Book Award. Fosse er nominert for tredje band av Septologien VI-VII; «Det nye namnet» i kategorien omsett skjønnlitteratur. Vinnaren får om lag 100.000 norske kroner.