Appelsinterrine med chili
8 appelsiner (gjerne blodappelsiner)
2 1/2 dl ferskpresset appelsinjus
2 ss sukker
1 til 1 1/2 ts finhakket rød chili
3 pl gelatin
Skjær av skallet av appelsinene. Vær nøye så du ikke skjærer vekk for mye av fruktkjøttet. Skjær ut hinnefrie appelsinbåter, fjern eventuelle steiner og press ut saften fra restene. Sil saften fra appelsinbåtene over i en liten kasserolle. Det skal være ca 2 1/2 dl. Tilsett sukker og la det koke inn til 2 dl. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 min. Klem ut vannet og smelt dem i den varme appelsinsaften. Tilsett chili og la geleen avkjøles til romtempratur. Bland geleen sammen med appelsinbåtene og fyll det i en liten brødform kledd med plastfolie. La terrinen stå kaldt minst 2 timer. Er den vanskelig å skjære i, kan du la den stå 1 time i fryseren. Skjær den halvfrossen og la den tine på tallerkenen. Server appelsinterrinen med f.eks vaniljeis eller yoghurtsaus.
Yoghurtsaus
2 dl yoghurt naturell
2 ss sukker
2 ss hakket sitronmelisse
noen dråper sitronsaft
Visp sammen alt. Ferdig!