NRK Meny
Normal

Anne Jahren røk ut av Mesternes mester

– Noe så nervepirrende har jeg ikke opplevd på år og dag, sier den tidligere langrennsløperen.

Anne Jahren og Vibeke Skofterud i nattest i Mesternes mester.

DUELL: Anne Jahren valgte Vibeke Skofterud som motstander i nattesten. Der trakk hun det korteste strået og røk ut av konkurransen.

Mesternes mester

IKKE FORNØYD: Anne Jahren sier hun hadde det veldig gøy på Mesternes mester, og at konkurranseinstinktet slo ut i full blomst under konkurransen. Men hun skulle gjerne kommet litt lenger.

Foto: Roy Darvik

Etter å ha blitt reddet av en skade på ishockeylegenden Roy Johansen forrige runde, ble Anne Jahren den fjerde deltakeren som ryker ut av Mesternes mester.

Den tredje øvelsen skulle vise seg å bli avgjørende. Der skulle deltakerne vedde sjetonger i forskjellige øvelser. En oppgave Jahren kom dårligst ut av og ikke var så fornøyd med.

– Med sjetongene gikk alt mot meg. Jeg trakk det dårligste startnummeret. Når jeg da var dårlig i en del ting, fikk de andre stor nytte av det. Jeg hadde gjort det samme, altså. Men den øvelsen passet kanskje ikke helt inn i Mesternes mester-ånden, sier den tidligere skiløperen.

Prosjektleder i Mesternes mester, Pia Basberg, sier Anne Jahren har full rett til å mene det, men sier også at taktiske øvelser alltid har vært en del av konkurransen.

– Jeg tror det vil være slik for alle; at noen av utøverne ikke er helt fornøyd med oppgavene man får, sier Basberg.

 • Se: Mesternes mester – program 5

Fokus og strategi-utfordring i Mesternes mester.

SJETONGER: I programmets tredje øvelse skulle deltagerne satse sjetonger og utfordre hverandre i ulike øvelser. Det gikk ikke så bra for Anne Jahren.

Ut i nattest

Etter å ha gått på en solid smell i fokus og strategi-utfordringen måtte Jahren ut i nattest.

Der valgte hun en annen skiløper, Vibeke Skofterud, som ble for sterk.

– Jeg var veldig spent på hva Vibeke kom til å velge. Jeg håpet hun ville velge balanse, men de fikk vi aldri prøvd. Det var en hårfin seier, men det er seier som gjelder.

– Det var utrolig nervepirrende. Jeg har ikke kjent det sånn på år og dag, sier Jahren.

Med sjetongene gikk alt mot meg

52-åringen forteller at hun har hatt et fantastisk opphold i Monaco, men at hun gjerne hadde ønsket å komme litt lenger.

– Klarte Mesternes mester å trigge konkurranseinstinktet ditt?

– Åh, ja. Absolutt. Spesielt med en gjeng som er så glade i å konkurrere.

Fikk ferietur til Comosjøen

Jahren forteller at hun brukte tiden etter nattprøven godt.

– Jeg hadde en tredagers sykkeltur ved Comosjøen i Italia, med min mann.

Etter noen dager ferie bar det tilbake til treningsleiren.

– Så dro jeg tilbake og møtte gjengen den siste uka. Jeg fikk egentlig i pose og sekk, så det var helt supert.

Kulturstrøm

 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK
 • Vant verdens viktigste konkurranse

  Diana Adamyan (18) fra Armenia vant søndag den prestisjetunge førsteprisen i årets Menuhin-konkurranse, det største en ung fiolinist kan oppnå. I juryen satt blant andre norske Henning Kraggerud. Australske Christian Li (10) er tidenes yngste vinner av juniorklassen, en pris han delte med 11 år gamle Chloe Chua fra Singapore.