Hopp til innhold

Anmeldelse: EA Sports Active

Endelig føles det som om man spiller, når man egentlig trener.

EA Sports’ «Active – Personal Trainer»

Boksing er en av ingrediensene i EA Sports’ «Active».

Foto: EA Sports

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
EA Sports’ «Active – Personal Trainer»

I «Active» følger det blant annet med en strikk som gir motstand til enkelte øvelser.

Foto: EA Sports

«EA Sports Active – Personal Trainer» er egentlig ikke et spill. Det er en treningsdagbok – men kan være like gøy som et spill. Og utnytter også spillets egenskaper. «Active» viderefører egenskaper fra spill som Nintendos «Wii Fit» og «Wii Sports», men på en måte som gjør det til et mer profesjonelt verktøy.

Lover ingenting

Spillet er allerede anmeldt en rekke steder, men Spiller.no tenkte det ville være vel så matnyttig å faktisk teste om det virker. Derfor lot vi testpersoner prøve det i 30 dager, for å se om effekten ble som lovet.

Med spillet følger en såkalt Leg Strap, der du skal legge inn nunchuck’en som skal registrere bevegelser, og en lang strikk med håndtak for å få motstand i diverse øvelser. I tillegg kan du også bruke balansebrettet som er med Wii Fit, men dette følger ikke med i dette spillet.

Selv om EA Sports ikke i markedsføringen sin av Active lover deg å bli slankere eller i bedre form, er det nettopp det som må være intensjonen med konseptet. Blant annet ved å bruke «Active 30 Day Challenge», eller bare trene etter eget opplegg, der man setter sammen en rekke øvelser etter egen smak eller eget behov.

30 Day Challenge

Undertegnede ville derfor forsøke seg på en slik «challenge», men klarte å få en lei strekk i lysken på første treningsøkt. Treningsgrunnlaget var altså ikke det beste. Derfor ble utfordringen gitt til en annen prøvekanin.

Bente (34) fulgte programmet «30 Day Challenge», og kunne merke både vektnedgang og en strammere figur. Det virker altså. Og noe annet ville også være rart. For; hva skal til for å bli i bedre form og gå ned i vekt? Bevege seg mer og spise mindre eller sunnere. Så enkelt er det. Og når man får en entusiastisk «personal trainer» med på kjøpet går det hele mye enklere også.

Gøy å trene

Det blir faktisk mer gøy å trene med dette «spillet». For det føles som om man spiller, når man egentlig trener.

Undertegnede syntes det var mest gøy med boksing, basketball og tennis – som er tre av de mange forskjellige øvelsene man kan variere med. Etter 20 til 30 minutter med trening blir man god og svett og instruksjonsvideoene som følger med hver øvelse er enkle å forstå. Og et annet pluss: instruksjonsvideoene kommer ikke opp av seg selv neste gang du gjør øvelsen; noe som ville blitt rimelig irriterende i lengden.

Undertegnede finner egentlig ingen spesielt negative ting ved EA Sports Active og kan på det varmeste anbefale det til alle som trenger å komme mer opp av sofaen.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.