NRK Meny
Normal

Aerosmith-vokalist til Nobelkonserten

Den ikoniske låtskriveren og vokalisten Steven Tyler opptrer på Nobelkonserten.

Steven Tyler

STEVEN TYLER KOMMER: Til Nobelkonserten.

Foto: Jack Whitford

– Jeg er svært entusiastisk for å kunne levere rock’n’ roll til denne fantastiske kvelden, og hedre noen av verdens modigste aktivister, sier Steven Tyler, som også har jobbet som dommer American Idol.

Aerosmith spilte sin første konsert i Norge på 20 år i sommer. Da sto de på scenen på Odderøya i Kristiansand. I desember blir det et noe større publikum. Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

Queen Latifah

QUEEN LATIFAH KOMMER: Til Nobelkonserten 11. desember.

Foto: Matt Sayles / AP

Tidligere er det offentliggjort at konserten ledes av Queen Latifah og at Bollywood sensasjonen Ustad Rahat Fateh Ali Khan, den britiske soulsangerinnen Laura Mvula og norske Garbrielle spiller på Fredspriskonserten 11. desember i Oslo Spektrum.

Fokusere mer på prisvinnerne

Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt er begeistret over artistene på årets Nobels Fredspriskonsert.

– Årets Nobelkonsert vil fokusere mer enn tidligere på prisvinnerne. Vi holder jo konserten for å hylle dem. Det skulle jo dessuten bare mangle når vi i år har to så veltalende prisvinnere med så dramatiske historier å fortelle, sier han i en pressemelding.

Nobelkomiteen vil også fokusere mer enn tidligere på musikk fra prisvinnernes hjemland, og vil, blant annet, skape Bollywoodfest.

Artister på høyeste nivå

Årets fredspriskonsert hedrer Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai som prisvinnere, for deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom, og for barns rett til utdannelse.


Ansvarlig produsent Odd Arvid Strømstad opplever stor interesse rundt årets prisvinnere.

– I år har vi fått artister på øverste nivå, både fra prisvinnernes hjemland og den vestlige verden. Vi er veldig fornøyde med Aerosmiths vokalist Steven Tyler, en av de fremste låtskrivere og vokalister i rockens historie.

Dette er tjueførste året Nobels Fredspriskonsert blir arrangert som en musikalsk feiring til ære for Nobels Fredsprisvinnere.