NRK Meny
Normal

AC/DC plugger inn igjen

AC/DC kommer med en ny stor DVD-utgivelse. Er det bare oppvarming til ny plate og verdensturné?

AC/DC

Ryktene går om ny AC/DC-plate, og nå varmer de opp publikum med en ny stor DVD-boks.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hvem var første vokalist i AC/DC? Bon Scott, svarer du kanskje. Men der tar du faktisk feil.

Før Bon Scott, som opprinnelig var roadie for bandet, ble vokalist hadde Dave Evans mikrofonen. Det var han som sang på bandets aller første single ”Can I sit next to you girl”.

I forrige uke ble Dave Evans fløyet over fra USA til Australia for å være med på å markere en ny DVD-boks fra boogie-rockerne.

Festlig rock og skoleuniformer

Men det var altså Roadien Bon Scott som tok over vokalarbeidet da AC/DC spilte inn sitt første album ”High voltage” (1974). Bandet ble fort kjent for sin festlige rock og skoleuniformer. En alltid like ustyrlig gitarist i Angus Young og Bon Scotts kroppsnære jeans.

AC/DC Plug me in dvd

AC/DC er klar med en ny dvd-boks.

Foto: Promo

Nå er bandet ute med DVD-boksen ”Plug me in” som starter på noe ukjente King of Pop Awards i 1975 og ender 28 år senere med 'You Shook Me All Night Long' fra Downsview Park i Toronto i juli 2003.

Andre DVD-utgivelse

Den nye boksen er den andre store DVD-utgivelsen fra bandet på relativt kort tid. For to år siden kom ”Family Jewels”.

Men i motsetning til forrige utgivelse får man denne gangen både liveopptredener og intervjuer.

De to utgivelsene følger bandet kronologisk – den første fra 1975 til 1979, perioden da AC/DC gikk fra et lokalt fenomen til å bli et av 70-tallets største rockeband, med Bon Scott som vokalist

ac/dc Family jewels - dvd

AC/DC sin forrige store DVD-utgivelse - 'Family Jewels'.

Foto: DVD

”Plug me in” følger bandet fra tiden etter at Bon Scott døde under mystiske rocke-klisje-omstendigheter i 1980, den nye vokalisten Brian Johnson med gigantsuksessen ”Back in Black” og fram til i dag.

Bare oppvarming?

Og antagelig er dette bare oppvarmingen til et kommende studioalbum, som skal følge opp ”Stiff upper lip” fra 2000.

Den nye plata er forventet i 2008, og det går rykter om ny verdensturné. Og bandet skal blant andre være på lista over de som er aller mest ønsket til Trondheim Rockfestival på Lerkendal.

Den nye DVDen kommer både i en utgave med 2 DVDer og en 'Collector's Edition' med 3 DVDer og en spilletid på syv timer.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP