NRK Meny
Normal

AC/DC klar for turné

AC/DC starter sin «Black Ice»-turne i USA, og reiser videre på stadionturné neste sommer. Men kommer de til Norge?

AC/DC

AC/DC legger igjen ut på veien, men kommer de til Norge neste sommer?

Foto: JAN PITMAN / AP

Åpningen på AC/DCs nye turne, som skal støtte opp under slippet av deres nye plate «Black Ice», starter i Pennsylvania i USA. Der skal de spille på Wachovia Arena i Wilkes-Barre.

23 konserter i USA

Deretter venter 23. konserter rundt om i USA, der de erfarne rockerne blant annet spiller to kvelder i New Yorks Madison Square Garden.

Billetter til disse konsertene blir lagt ut for salg 20. september.

Turneen skal støtte opp under slippet av bandets nye plate som bærer navnet «Black Ice», og allerede er spekulasjonene i gang om hvor de skal spille når de kommer til Europa.

Bergen?

Blant annet skal konsertarrangører i Bergen være interessert i å få bandet til Koengen . Men det spekuleres også i både Oslo, Trondheim og Quartfestivalen i Kristiansand.

På nyåret har bandet uansett planer om å spille i Sør-Amerika, Europa og Asia, og ifølge en pressemelding fra plateselskapet vil den kommende sommeren vil bli preget av stadionkonserter.

Hvordan den delen av turneen ser ut vil bli kunngjort om kort tid.

AC/DCs nettsted kan du se oversikten over konsertene som foreløpig er planlagt.

Det er også blitt laget en musikkvideo til singelen «Rock 'N' Roll Train», som ble sluppet 28. august. Videoen har offisiell premiere fredag 19. september.

Kulturstrøm

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Nytt nasjonalt 22. juli-minnesmerke

  Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene. Det blir plassert ved Høyblokka i Oslo, og består av en vegg med alle ofrenes navn og alder, i tillegg til et «gulv» av tromlet glass. Glassbitene symboliserer alt det knuste glasset i områdene rundt regjeringskvartalet etter at bomben gikk av. Forslag til minnesmerker etter terrorangrepene i 2011 har tidligere vakt mye debatt. Støttegruppa for 22. juli sier at dette minnesmerket er etterlengtet (NTB).

 • Terningkast fire til «Mamma Mia»

  Fansen vil kose seg, mener P3s filmanmelder om «Mamma Mia»-oppfølgeren, som er klar for norske kinoer. Hun fremhever Chers inntreden i filmen, og at Pierce Brosnan er spesielt god denne gangen. Heldigvis har sistnevnte fått færre sangnumre å bryne seg på. «Jeg liker at manusforfatterne siden sist har lært at Brosnans stemme ikke gjør seg så godt i full utfoldelse,» skriver anmelderen.

  Mamma Mia, Here We Go Again!
  Foto: Jonathan Prime