«Stjernekamp»-Hanne: – Sparer ingen overraskelser til sendingen

Hanne Sørvaag takker deltagerne hun veiledet i TV 2-programmet «The Voice» for at hun har sett hvor viktig det er å følge planen på direktesending.

Stjernekamp 2019

SPENT: Hanne Sørvaag kjenner på nervene før den første «Stjernekamp»-sendingen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Lørdag kveld er det duket for premiere av årets «Stjernekamp»-sesong, og ti nye deltagere skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer».

Hanne Sørvaag er blant deltagerne som skal i ilden, og hun kjenner på nervene.

– Jeg går gjennom hva jeg må huske, hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal holde roen før sending, forteller hun.

Sørvaag har tidligere vært mentor i «The Voice», men nå skal hun selv være deltager.

– Jeg har hatt god nytte av, så må nesten takke deltagerne mine i «The Voice» for det, sier hun.

– Jeg så mange ganger hvor viktig det var å holde seg til planen. Når adrenalinet kicker inn, så er det lettere å gjøre noe annerledes og plutselig så har man sporet helt av. De gangene vi beholdt roen og holdt oss til planen ble det mye bedre. Det så vi på stemmene fra publikum også, utdyper hun.

Sørvaag forteller at hun gjør akkurat det samme på prøvene som hun har tenkt å gjøre live.

– Jeg sparer ingen overraskelser til direktesendingen, slår hun fast.

– Må tenke positivt

Det er likevel ikke alt hun kan kontrollere når sendingen først er i gang. Hun trekker frem eksempler som at nerver og følelser kan påvirke stemmen når hun først står på scenen. Eller at hun plutselig ikke ser hvor scenen slutter.

– Det skjedde i «Skal vi danse». Da danset vi på en smal scene som jeg ikke så hvor endte, så skulle jeg se opp i taket og gå bakover med dansepartneren min. Da stivnet jeg helt, og måtte prøve å stole på partneren min, forteller hun og legger til at de holdt seg på bena den gang.

Artistene som skal være med på Stjernekamp 2019

Årets deltagere er Adrian Jørgensen (bak, fra venstre), Beate Slettevoll Lech, Åge Sten Nilsen, Andrea Santiago, Kim Rysstad, Anette Amelia Hoff Larsen, Sondrey, Kari Gjærum, Bilal Saab og Hanne Sørvaag. Foran ligger dommer Thomas Felberg, sammen med dommer Mona B. Riise og programleder Kåre Magnus Bergh.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Selv om Sørvaag beskriver seg selv som en person som bekymrer seg, er det ikke krisemaksimering hun bruker kreftene på de siste timene før sending.

– Jeg må tenke positivt, sier hun med et smil.

– Trenger alle stemmene jeg kan få

Den første kvelden er det ingen som ryker ut, men stemmene blir med deltagerne til neste uke. Allerede da Åge Sten Nilsen ble presentert som en av årets artister, sa han at han regnet med å bli en av de første som røk ut.

– Jeg tror fortsatt det er muligheter for det, sier han.

Se hvilke sjangere Åge Sten Nilsen ikke ser frem til.

Det til tross for at den første sjangeren er hans egen, og Queen-låten han skal synge har han opptrådt med showet sitt i flere år.

– Jeg er veldig spent på om folk stemmer i morgen, selv om ingen går ut, sier han.

– Jeg trenger alle stemmene jeg kan få om jeg skal gå videre. De er veldig flinke de andre deltagerne, legger han til.

Måtte avbryte prøvene

Personlig kjenner han heller ikke på noen hjemmebanefordel, fordi musikk er subjektivt og utfallet er opp til de som ser på og skal stemme.

– Jeg forholder meg til dette som at jeg skal dra ut, gjøre en låt og gi maks, slår han fast.

Samtidig håper han at det tekniske gjør at han høres bra ut på selve sendingen, for på prøvene måtte han avbryte.

– Jeg har lyden i propper i ørene, hvor jeg har volumet på elleve og det spiser batterier, så under prøvene hørte jeg bare skurring etter hvert. Da var det rett og slett tomt for batteri, sier han.

Likevel har han ikke så mye nerver før premieren, men gleder seg mer. Han skal synge «One Vision», som er en av hans favorittsanger, sier han.

– Jeg har bedt bandet dra på litt ekstra, og gi ekstra «køl». Det må til når det er stadionrock, ifølge ham.

Nilsen har holdt av høstens lørdager til «Stjernekamp», og legger ikke skjul på at han håper han får bruke dem på Fornebu.

– Så jeg kan vise noen andre sider av meg selv, sier han.

Kulturstrøm

 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP
 • Pris til Hamar-fotograf

  Hamar-fotograf Arnfinn Johnsen er kåret til «Årets fotograf» i Oslo Fotograflaugs laugskonkurranse. Han har vunnet prisen innen klassen for klassiske portretter, og premien er et kamera i helstøpt bronse, melder Hamar Arbeiderblad. Flere av hans fotografier av idrettsstjerner er utstilt i Vikingskipet i Hamar og Norges Olympiske Museum i Lillehammer.

  Senja- og Hamar-fotografen Arnfinn Johnsen
  Foto: Arild Moe / NRK