Hopp til innhold

«Spider-Man»-skuespiller: – Jeg er redd for edderkopper

Britiske Tom Holland spiller «Spider-Man» for tredje gang i «Avengers: Infinity War». En av tidenes dyreste filmer.

AWARDS-OSCARS/FASHION

UNG STJERNE: Tom «Spider-Man» Holland, her under Oscar-utdelingen tidligere i år.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

– Utrolig nok, og heldigvis for meg, så er det ikke så mange edderkopper i filmen.

Den 21 år gamle skuespilleren Tom Holland smiler nervøst da NRK spør om han er redd for dyret superhelten hans er basert på.

– Ja, jeg er redd for dem. Absolutt!, sier Holland.

Vi har spurt stjernene bak Avengers-filmen om hvilken nordmann som kunne ha fått rollen som en superhelt.

Marit «McFighty» Bjørgen? Vi fikk Avengers-stjernene til å velge ut Norges aller første superhelt.

En av tidenes dyreste filmer

Første gang han dukket opp i Spider-Man-drakta var i Marvel-filmen «Captain America: Civil War» i 2016.

I fjor fikk han sin «egen» film som superhelten da nok et filmunivers, med nok en ny skuespiller, om edderkoppmannen ble lansert. «Spider-Man: Homecoming» er ifølge filmnettstedet IMDB den beste filmatiseringen som er gjort av historien om Peter Parker og hans spesiell evner.

Nå dukker han opp igjen, i det som regnes som en av tidenes dyreste filmer.

Ifølge Wall Street Journal har «Avengers: Infinity War» et budsjett på rundt 300 millioner dollar. Rundt 2,4 milliarder norske kroner.

Dette er den tredje «Avengers»-filmen Marvel produserer. Og den 19. filmen basert på tegneseriefigurene fra Marvel-universet. Denne gangen er nesten samtlige av superheltene samlet i og en samme film.

Black Panther-skuespiller: – Filmen viste noe annerledes

Marvel-filmene er en populær pengemaskin. Også i Norge. Samtlige av filmene har blitt sett av mellom 200.000 og 300.000 nordmenn på kino.

Den nyeste suksessen var filmen «Black Panther» som ble sett av rundt 250.000 nordmenn.

World Premiere of "Avengers: Infinity War"

BLACK PANTHER-STJERNE: Letitia Wright fra verdenspremieren på «Avengers: Infinity War» i Hollywood.

Foto: Jordan Strauss / AP

– Jeg tror den føltes annerledes for folk og gav folk et nytt perspektiv på hva en superheltfilm kunne være, sier Letitia Wright som spiller en av hovedrollene i Black Panther.

Black Panther var den første afroamerikanske superhelten i amerikansk mainstream. Filmatiseringen av helten fikk skryt av anmelderne. Både for filmens kvaliteter og for at den føltes som et friskt pust.

– Den gav oppmerksomhet til kontinentet Afrika og kulturen der. Vi viste folk over hele verden noe annerledes. Og det vil tydeligvis folk gjerne se, sier Wright.

Oppfølgeren kommer neste år

Både «Avengers: Infinity War» og oppfølgeren (med foreløpig tittel «Avengers: Infinity War 2»), som kommer neste år, er innspilt i ett strekk. En slitsom prosess som tok over et år, forteller regissør-brødrene som går under navnet «Russo Brothers».

– En enormt kompleks og vanskelig prosess med lite søvn. Men vi klarte det. Nå skal vi i gang med å klippe den andre filmen, sier Joseph V. Russo.

– Hva kan dere fortelle om oppfølgeren?, spør vi.

– Ikke mye dessverre. Det forblir en hemmelighet inntil videre, svarer brødrene.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.