NRK Meny
Normal

«Okkupert» har mistet 250 000 direkteseere

Antallet som velger å se TV 2s dramaserie «Okkupert» på direkte-TV er fallende. Mer enn hver tredje seer som så serien direkte, har falt av siden første episode.

Okkupert

TV 2-dramaserien Okkupert har fallende tall for direkteseing, men TV 2 er totalt sett fornøyd med oppslutningen.

Foto: TV 2

TV 2 har slått på stortromma i høst med «Okkupert», som er deres dyreste dramasatsing noensinne, med et budsjett på 90 millioner kroner. Serien er basert på et scenario hvor Russland okkuperer Norge, etter en idé av Jo Nesbø.

Men TV 2 opplever – som mange andre kanaler – at dramaserier i mindre grad ses direkte. Første episode av serien ble sett av 663 000 direkteseere, mens den senere har blitt sett av totalt rundt 939 000 seere.

441 000 direkteseere

Tredje episode ble vist søndag kveld, og antallet direkteseere har nå falt til 414 000. «Okkupert» er dermed ikke inne på lista over forrige ukes 20 mest sette programmer på norsk TV.

– Vi ser at seingen av slike dramaserier går over tid på flere plattformer. Mange velger å se serien på TV 2 Sumo og i opptak, og totalt sett er vi fornøyd med tallene, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

– Serien gikk seint på en søndagskveld, og vi har mer et mål om å bygge en bra total søndagskveld. Samtidig så vi med «Frikjent» at direkteseingen falt, men økte igjen senere i serien, utdyper han.

– Men som kommersiell kanal ønsker dere kanskje at flest mulig ser direkte?

– Vi ønsker flest mulig førstegangsseere, men dette har vært en bevisst strategi, og vi vet at slike dramaserier står sterkt over tid, sier Dahl om serien, som skal vises i 10 episoder.

– Kritikerne misforstår

Serien har av enkelte fått kritikk for å nøre opp under frykten for russerne, men Jo Nesbø mener kritikerne har misforstått poenget med serien dersom de henger seg opp i dette.

– Ideen var å bruke fiksjonen til å veie hva størrelser som demokrati og selvstendighet er verdt på et individnivå, ikke å henge ut EU og Russland som sådan. Poenget er ikke hvem okkupanten er, men hvordan vår generasjon hadde handlet, vi som ikke har vokst opp med krig, men ofte har spurt oss selv om hva vi hadde gjort i våre forfedres sted, sa Nesbø til NRK sist helg.

Flere kulturnyheter