NRK Meny
Normal

«Nobel» kan bli sendt over hele verden

NRK-dramaet «Nobel» er solgt til land over hele verden, skriver Aftenposten.

Nobel

SALGSSUKSESS: NRK-dramaet «Nobel» selges til land over hele verden.

Foto: Eirik Evjen Photography

To uker at de gikk til topps i den prestisjetunge konkurransen Prix Europa, har serieskaperne bak «Nobel» nok en grunn til å juble.

Ifølge hovedrolleinnehaver Aksel Hennie vil serien snart kunne bli sett av seere i nær 200 land.

Laster Instagram-innhold

200 land

Produsent Håkon Briseid i Monster bekrefter til Aftenposten at Nobel er solgt til Canal Plus for Frankrike og at serien dessuten skal vises via nasjonale kringkastingsselskaper i Nederland, Belgia og Luxembourg.

I tillegg skriver avisen at «Nobel» også er kjøpt opp av en global aktør for distribusjon av TV-serier og film. Dette kan dermed bety at krigsdramaet kan bli tilgjengelig for seere i nærmere 200 land.

Vant prestisjepris

Tidligere i høst ble «Nobel» belønnet med den høythengende prisen Prix Europa. Totalt var 25 dramaserier fra hele Europa plukket ut til finalen i Berlin.

– Det er så vel fortjent. Alle har jobbet så inderlig hardt og lenge, både foran og bak kamera, sa Tone Rønning, prosjektredaktør i NRK.

Etter prisutdelingen sa manusforfatter Mette Bølstad at hun var spent på om prisen vil få konsekvenser for salget av «Nobel» til andre europeiske land.

– Nå får mange se serien, og med prisen blir den kanskje også lagt merke til av mange. Kanskje det blir kamp om å kjøpe serien, det blir spennende å se i ukene som kommer.

Se første episode av «Nobel» her:

Premiere! No. dramaserie. Løytnant Erling Riiser kommer endelig hjem til familien etter et oppdrag i Afghanistan. Der løp en afghansk kvinne, Wasima Zamani, mot en bombe, og Erling ble nødt til å stanse henne med makt. Dette bruddet med kulturelle koder får store konsekvenser for Erling. I Oslo dukker Wasimas ektemann opp. Erling blir vitne til en udåd. Skal han gripe inn, eller skal han akseptere at han er i Norge og ikke lenger i krig? Med: Aksel Hennie, Tuva Novotny, Anders Danielsen Lie, Dennis Storhøi m.fl. (1:7)