Hopp til innhold

«Nobel» kan bli sendt over hele verden

NRK-dramaet «Nobel» er solgt til land over hele verden, skriver Aftenposten.

Nobel

SALGSSUKSESS: NRK-dramaet «Nobel» selges til land over hele verden.

Foto: Eirik Evjen Photography

To uker at de gikk til topps i den prestisjetunge konkurransen Prix Europa, har serieskaperne bak «Nobel» nok en grunn til å juble.

Ifølge hovedrolleinnehaver Aksel Hennie vil serien snart kunne bli sett av seere i nær 200 land.

200 land

Produsent Håkon Briseid i Monster bekrefter til Aftenposten at Nobel er solgt til Canal Plus for Frankrike og at serien dessuten skal vises via nasjonale kringkastingsselskaper i Nederland, Belgia og Luxembourg.

I tillegg skriver avisen at «Nobel» også er kjøpt opp av en global aktør for distribusjon av TV-serier og film. Dette kan dermed bety at krigsdramaet kan bli tilgjengelig for seere i nærmere 200 land.

Vant prestisjepris

Tidligere i høst ble «Nobel» belønnet med den høythengende prisen Prix Europa. Totalt var 25 dramaserier fra hele Europa plukket ut til finalen i Berlin.

– Det er så vel fortjent. Alle har jobbet så inderlig hardt og lenge, både foran og bak kamera, sa Tone Rønning, prosjektredaktør i NRK.

Etter prisutdelingen sa manusforfatter Mette Bølstad at hun var spent på om prisen vil få konsekvenser for salget av «Nobel» til andre europeiske land.

– Nå får mange se serien, og med prisen blir den kanskje også lagt merke til av mange. Kanskje det blir kamp om å kjøpe serien, det blir spennende å se i ukene som kommer.

Se første episode av «Nobel» her:

Premiere! No. dramaserie. Løytnant Erling Riiser kommer endelig hjem til familien etter et oppdrag i Afghanistan. Der løp en afghansk kvinne, Wasima Zamani, mot en bombe, og Erling ble nødt til å stanse henne med makt. Dette bruddet med kulturelle koder får store konsekvenser for Erling. I Oslo dukker Wasimas ektemann opp. Erling blir vitne til en udåd. Skal han gripe inn, eller skal han akseptere at han er i Norge og ikke lenger i krig? Med: Aksel Hennie, Tuva Novotny, Anders Danielsen Lie, Dennis Storhøi m.fl. (1:7)

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.