NRK Meny
Normal

«Mad Men» inn i framtiden

«Mad Men»-skaper Matthew Weiner har planene klare for Don Draper. – Jeg vet hvordan den slutter, sier han.

Jon Hamm

Jon Hamm fikk sitt gjennombrudd med «Mad Men». I de neste sesongene får vi nok se 40-åringen med grått hår.

Foto: Frank Ockenfels / Ap

Mens den femte sesongen av suksess-serien fremdeles ligger på vent, har serieskaperen allerede bestemt seg for hvordan det hele skal ende.

– Jeg kom fram til det under arbeidet med den fjerde sesongen, forteller Matthew Weiner om sitt hjertebarn.

Mad Men Matthew Weiner

Matthew Weiner har tidligere beskrevet serien som sitt hjertebarn.

Foto: Chris Carlson / Ap

Han har skrevet kontrakt på til sammen sju sesonger med den populære serien.

Weiner mener serien handler om mer enn reklame, og at Don Draper og hans familie og kolleger derfor fortjener å bli fulgt videre.

– Jeg har alltid følt at serien også har fått fram hvordan det er å være menneske. Og alle liv har jo en ende. Men det betyr ikke at Don Draper kommer til å dø, sier Weiner til avisen Huffington Post.

84 år gammel Draper

«Mad Men» tar utgangspunkt i reklamebransjen i 1950-tallets USA. Jon Hamm spiller reklamemannen og småbarnsfaren Don Draper, som så langt ikke har blitt særlig eldre i løpet av seriens fire sesonger.

Det vil det bli en endring på.

– Jeg vil at slutten skal være i 2011. Don Draper skulle vært 84 år nå. Jeg vil avslutte serien på en måte som gjør at folk har følelse av at den betydde noe, sier Weiner.

Krangel om tid

«Mad Men» har vært av de større serie-suksessene de siste årene. Serien har vunnet flere Emmys, og vært favoritt under prisutdelingen over flere år.

Sesong fem er ventet å bli sendt i USA i mars 2012. Det er flere måneder forsinket. Matthew Weiner satte seg på bakbeina da AMC, som produserer serien, krevde lavere budsjett og mer tid til reklame.

Krangelen endte med et kompromiss - Weiner måtte godta at 11 av de 13 episodene i hver sesong kuttes med to minutter.

GOLDENGLOBES/

Jon Hamm, January Jones, John Slattery, Matthew Weiner, Elizabeth Moss, Christina Hendricks og Vincent Kartheiser utgjør den sentrale delen av «Mad Men».

Foto: Scanpix / REUTERS


Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller