«Mad Men» inn i framtiden

«Mad Men»-skaper Matthew Weiner har planene klare for Don Draper. – Jeg vet hvordan den slutter, sier han.

Jon Hamm

Jon Hamm fikk sitt gjennombrudd med «Mad Men». I de neste sesongene får vi nok se 40-åringen med grått hår.

Foto: Frank Ockenfels / Ap

Mens den femte sesongen av suksess-serien fremdeles ligger på vent, har serieskaperen allerede bestemt seg for hvordan det hele skal ende.

– Jeg kom fram til det under arbeidet med den fjerde sesongen, forteller Matthew Weiner om sitt hjertebarn.

Mad Men Matthew Weiner

Matthew Weiner har tidligere beskrevet serien som sitt hjertebarn.

Foto: Chris Carlson / Ap

Han har skrevet kontrakt på til sammen sju sesonger med den populære serien.

Weiner mener serien handler om mer enn reklame, og at Don Draper og hans familie og kolleger derfor fortjener å bli fulgt videre.

– Jeg har alltid følt at serien også har fått fram hvordan det er å være menneske. Og alle liv har jo en ende. Men det betyr ikke at Don Draper kommer til å dø, sier Weiner til avisen Huffington Post.

84 år gammel Draper

«Mad Men» tar utgangspunkt i reklamebransjen i 1950-tallets USA. Jon Hamm spiller reklamemannen og småbarnsfaren Don Draper, som så langt ikke har blitt særlig eldre i løpet av seriens fire sesonger.

Det vil det bli en endring på.

– Jeg vil at slutten skal være i 2011. Don Draper skulle vært 84 år nå. Jeg vil avslutte serien på en måte som gjør at folk har følelse av at den betydde noe, sier Weiner.

Krangel om tid

«Mad Men» har vært av de større serie-suksessene de siste årene. Serien har vunnet flere Emmys, og vært favoritt under prisutdelingen over flere år.

Sesong fem er ventet å bli sendt i USA i mars 2012. Det er flere måneder forsinket. Matthew Weiner satte seg på bakbeina da AMC, som produserer serien, krevde lavere budsjett og mer tid til reklame.

Krangelen endte med et kompromiss - Weiner måtte godta at 11 av de 13 episodene i hver sesong kuttes med to minutter.

GOLDENGLOBES/

Jon Hamm, January Jones, John Slattery, Matthew Weiner, Elizabeth Moss, Christina Hendricks og Vincent Kartheiser utgjør den sentrale delen av «Mad Men».

Foto: Scanpix / REUTERS


Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters