Hopp til innhold

«Tar en Sundfør» for å få PR

Egil Hegerberg trekker seg fra Spellemannprisen. – Dette gjør jeg kun for å markedsføre meg, innrømmer artisten.

Egil Hegerberg

Egil Hegerberg gjør som Susanne Sundfør og trekker seg fra Spellemannprisen.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

I går ble det kjent at artist Susanne Sundfør trakk seg fra klassen «beste kvinnelige artist» , fordi hun er uenig i kjønnsperspektivet.

Tidligere i dag publiserte Egil Hegerberg et innlegg på bloggen sin der han annonserte at han også dropper sin nominasjon.

Susanne Sundfør

Susanne Sundfør trakk seg fra kategorien «beste kvinnelige artist» i går.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Egil Hegerberg

Tekstforfatter, artist og komiker Egil Hegerberg.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Overfor NRK innrømmer han at han gjør dette kun for å få oppmerksomhet.

– Dette er et kynisk markedsføringsstunt for å skape oppmerksomhet rundt Duplex Records' 25-årsjubileum. Og planen fungerer prikkfritt. Det er stor baluba i nettmediene, sier Hegerberg.

– Ja, det er respektløst

Egil Hegerberg, alias «Bare Egil», var nominert i kategorien «beste tekstforfatter», sammen med Erik Fosnes Hansen, Ingrid Olava, Odd Nordstoga og nettopp Susanne Sundfør.

Hegerberg, også kjent som satiriker og komiker, sier han synes det er altfor sterk konkurranse i kategorien han er nominert i, og derfor vil han trekke seg.

– Jeg konkurrerer mot to kvinner. Kvinner er bedre lesere, de er mer pliktoppfyllende, de har større evne til å være kritiske til sine egne prestasjoner. Som mann blir det urettferdig å bli vurdert på samme nivå som kvinner, sier han.

– Du tror ikke at Susanne Sundfør vil se på dette som en kommentar til sin avgjørelse?

– Det er veldig respektløst overfor henne, det må jeg være den første til å beklage. Det er leit at en som trekker seg fra Spellemannprisen på bakgrunn av et ekte engasjement blir latterliggjort av en som trekker seg kun for å mele sin egen kake, sier «Bare Egil».

Hør Hegerberg forklare hvorfor han trekker seg:

– Tar til etterretning

IFPI-sjef Marte Thorsby.

Spellemann-sjef Marte Thorsby.

Foto: Advokatfirmaet Grette

Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS, sier til VG Nett at hun har registrert Hegerbergs utspill.

– Det er helt fritt å melde seg på og helt fritt å melde seg av, så det tar vi til etteretning, sier hun.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Susanne Sundfør i dag for en kommentar til Hegerbergs stunt.

– Susanne vil ikke kommentere noe til noen, det har hun ikke behov for, sier Sundførs manager Kenneth Andersen til Seher.no.

Les også:

«Bare Egil»s skriftlige begrunnelse:

Jeg (...) ønsker med dette å bekjentgjøre at jeg trekker meg fra nominasjonen til årets tekstforfatter i Spellemannprisen i og med at jeg er nominert sammen med en rekke kvinnfolk.

Alle vet at kvinner leser mer, er mer pliktoppfyllende og har høyere krav til egne prestasjoner og dermed har et solid fortrinn som tekstforfattere. Noen av dem behersker sogar britisk!

Jeg har tatt denne avgjørelsen etter å ha foretatt en kynisk avveining om hvordan jeg kan skaffe meg mest mulig PR ut av denne nominasjonen. Skulle jeg likevel ikke få noen oppmerksomhet fra pressen vedrørende dette «stuntet», lurer jeg på om det evt. går an å melde seg på igjen.

Egil Hegerberg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Si din mening!

Kulturstrøm

 • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

  I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

  Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

 • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

  Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

  Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

  (NTB)