NRK Meny
Normal

«Alle» vil ha en rolle i «Downton Abbey»

Hollywood-stjernene står i kø for å få en rolle i den britiske tv-serien «Downton Abbey». Men nesten alle får nei.

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Courtney Love er alle uttalte fans av «Downton Abbey».

Foto: Scanpix

Forrige uke fortalte NRK.no om herreklubben «Manton Abbey», en klubb for menn som er liker «Downton Abbey».

Men det er ikke bare britiske menn som har fått øynene opp for dramaserien. På lista over dedikerte fans står også en rekke internasjonalt kjente navn.

Skuespiller Harrison Ford har uttalt at han gjerne skulle hatt en rolle i «Downton Abbey», mens rockestjerne Rod Steward etter sigende nekter å ta telefonen når serien sendes på tv.

Mad Men-stjerna Christina Hendricks «gjør alt» om hun får en rolle i serien, mens Tom Hanks er så stor fan at han ifølge en kilde i ITV som NRK.no har snakket, er i planleggingsfasen av «en greie han skal gjøre sammen med Downton-skuespillerne».

– Vi har fått gode skussmål fra en rekke mennesker. Blant dem som oppgir å være fans er Michelle Obama, Hillary Clinton, John Kerry og Martha Stewart, forteller hovedrolleinnehaver Hugh Bonneville som spiller Jarlen av Grantham til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Shirley MacLaine i rollen som Martha Levinson

Shirley MacLaine er så langt den eneste Hollywood-stjernen som har fått en gjesterolle i «Downton Abbey».

Foto: ITV


Sier nei til stjernene

Men det kan nok bli med drømmen for Harrison Ford, Tom Hanks og andre kjente skuespillere som gjerne skulle hatt en rolle i serien. Så langt er Shirley MacLaine den eneste stjernen som har fått ja fra manusforfatter Julian Fellowes.

Hun har rollen som den amerikanske bestemoren, hertuginnen av Grantams mamma, som kommer over fra Amerika for å besøke sin datter og hennes familie.

– Vi har faktisk hatt en god del av det der – store Hollywood-stjerner som spør «kan jeg få komme og jobbe med dere?» Men man må rasjonere det, forklarer Fellowes.

– Med handlingen slik den er i dag er det helt greit at Coras mamma er en personlighet som tar mye plass. Men vi kan ikke ha for mange slike karakterer. Jeg syns man kan ta dem med av og til fordi det er gøy. Men om vi gjør det for ofte, vil det ødelegge serien. Greia med gjesteskuespillere er at de har med seg så mye bagasje at de til tider utvanner Downton-følelsen. Og det må vi aldri gjøre, avslutter han.

«Downton Abbey» ser du søndager på NRK1 klokken 20:55.

Kulturstrøm

 • Ariana Grande etter terroren

  Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor. Låten « No Tears Left To Cry » har en trist tittel, men beskrives av BBC som «oppløftende» – og man tror den kan bli en sommerlig pophit (NTB).

  Ariana Grande
  Foto: Andrew Harnik / AP/NTB/Scanpix
 • Anmeldelse: Lykke Li (5)

  «Ikke kom her og fortell meg at du forventet dette fra Lykke Li.» P3s anmelder er begeistra! Les anmeldelsen her.

  Lykke Li
  Foto: Kim Erlandsen / NRK