NRK Meny
Normal

Anno-Chris: – Veldig rart om det ikke ble noen gnisninger

Han ble beskyldt for å være en unnasluntrer, og han tapte to svennestykker i Anno. Likevel kom Chris seg gjennom 9 av 10 uker i Anno.

Katja og Chris i Anno

Katja og Chris inngikk en avtale da de var svennelærlinger i instrumentmakerlauget, men Katja brøt denne, til Chris' skuffelse.

Foto: NRK

Gjennom 9 uker i Anno har deltakerne jobbet hardt med svenne- og mesterstykker, men flere ganger ble Chris beskyldt for å være en unnasluntrer når oppgavene skulle fullføres.

– Det som ikke kommer helt tydelig fram, er at selv om jeg ikke bidro så mye på mesterstykkene så gjorde jeg mye annet. Jeg følte at de som kunne håndverk var så innmari flinke, at det var bedre at de gjorde det. Så kunne jeg heller bidra med andre oppgaver der inne, sier har.

Men selv om det ble noen beskyldninger og også litt småkrangling, forteller han at stemningen stort sett var på topp i Isegran. Særlig dagene svennelærlingene tilbrakte sammen husker han som fine.

– Dagene i svennebua er veldig morsomme, man prater og har det gøy, selv om det er konkurranse. Men det hadde jo vært rart om det ikke ble noen gnisninger, sier han.

Saken fortsetter etter bildet

Chris sover i Anno

Chris ble beskyldt for å lure seg unna arbeidet på mesterstykkene.

Foto: NRK

Brøt avtale

Deltakerne i Anno skal tilegne seg så mye kunnskap de kan om perioden, ved å bli svenn og mester. Da er den en fordel å kunne håndverk, noe Chris hadde lite erfaring med.

– Jeg skulle gjerne ha vunnet et svennestykke, så det var litt bittert å tape begge. Men nå i ettertid ser jeg at det var to supersterke kvinner jeg slåss mot, så jeg er fornøyd med innsatsen min, sier han.

Men da Chris og Katja var svennelærlinger i instrumentmakerlauget, inngikk de en slags avtale om at den som vant ikke skulle velge den andre til førsteduellant. Katja vant, og valgte likevel Chris.

– Vi hadde en veldig fin tid i svennebua, og avtalte at uansett åssen det gikk skulle vi lage mesterstykket sammen og ikke velge hverandre. Så skjedde ikke det, og der og da følte jeg at hun stakk meg litt i ryggen. Men det var bare å komme seg over det, sier han.

Taktisk fekting

Og selv om han ble valgt, for andre gang, kom Chris seg videre ved å vinne fekteduellen. Der hadde han nemlig vært taktisk før Anno startet.

– Da jeg kom med på Anno antok jeg at det skulle bli fekting, så jeg tok kontakt med Nøtterøy fekteklubb i sommerferien. Så fektet jeg litt med sønnen til lederen i klubben, og han viste meg noen triks som kom godt med, sier han.

Men det var håndverkskunnskapene som til slutt skulle felle Chris. Han og Liv tapte denne ukens turnering, og måtte i laugsprøve og snekre et klokketårn.

– Det var en dårlig dag på jobb, og det var litt surt å tape mot Liv en gang til. Men det snekring er gøy, og det er absolutt noe jeg vil bli flinkere på framover, sier Chris.

Flere kulturnyheter