Hopp til innhold

– Jeg ble utrolig nervøs

Nervene sviktet Kurt Asle Arvesen da han møtte Isabel Blanco til armbrøst-duell i Mesternes Mester.

Kurt Asle Arvesen

Isabel Blanco gikk seirende ut av sin andre nattduell da hun beseiret Kurt Asle Arvesen i armbrøst.

Girl power-taktikken i Mesternes Mester krevde enda et mannlig offer da tidligere toppsyklist Kurt Asle Arvesen (42) tapte mot Isabel Blanco (39) i nattesten.

Håndballesset var på sisteplass etter øvelsene, og var åpen på at hun valgte Arvesen til duell for å opprettholde kvinneandelen i konkurransen – den samme taktikken som var med på å sende Rolf Falk-Larssen ut av konkurransen i forrige program.

Ble nervøs

Arvesen hadde selv sett Isabel Blancos imponerende reaksjonstid i nattduellen, og valgte heller armbrøst som våpengren.

– Jeg ble bare utrolig nervøs, det var første gang i denne konkurransen at jeg har vært det, sa Arvesen til NRK etter å ha møtt sitt endelikt i mesterkonkurransen.

– Jeg synes at reaksjonstesten er altfor nervepirrende, så derfor valgte jeg armbrøst. Jeg så også hvordan Isabel slo ut Lena (Boysen Hillestad) i nattesten. Hun hadde dessuten en fordel ved allerede å ha vært gjennom reaksjonstesten. Isabel er en avbalansert dame, men når konkurransen kommer i gang så har hun fortsatt strekspilleren i seg, sier Arvesen.

Kurt Asle Arvesen og Isabel Blanco

– Isabel er en avbalansert dame, men når konkurransen kommer i gang så har hun fortsatt strekspilleren i seg, sier Arvesen.

Foto: Rubicon

Har trua på Steffen

Ikke overraskende synes han det var surt å måtte forlate konkurransen. Særlig med tanke på den velkjente Molde/Trondheim-konflikten var det viktig for romsdalingen å forsøke å slå trondhjemmer og romkamerat Steffen Iversen.

– Steffen er definitivt en som ikke er opptatt av Molde/Trondheim-konflikten. Han har vært raus, og vi har spilt både Brann- og Molde-låter på rommet, sier Arvesen.

Iversen selv sier at det påståtte hatet mellom Molde og Trondheim er litt mediestyrt og drevet av den indre kjernen av fotballsupportere.

– Men det er kanskje bra at han holder på med sykling og jeg med fotball, ler Iversen.

Kurt Asle Arvesen anser snøbrettvirtuosen Andreas Ygre Wiig som den desidert største favoritten til å vinne hele konkurransen. Men han tror at både Steffen og Gro Hammerseng kan nå langt.

– Steffen er i bra form og kan så mange finurlige ting. Når du har sittet i en garderobe i 20 år og øvd på å kaste bruskorker i søppelbøtta, så har du jo en fordel. Det er mange annerledes øvelser her, og det er ikke alt man kan trene på på forhånd.

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen ble mektig lei av sykling mot slutten av karrieren fram til han la opp i 2011.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Drittlei sykling

Arvesen, som kan skilte med en etappeseier i Tour de France og to etappeseire i Giro d’Italia, forventet på forhånd at allsidighet ville være hans største styrke i konkurransen.

Statiske øvelser var helt forferdelig for meg. Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg har jobbet mye dynamisk over lengre tid. Maks statisk har jeg ikke vært så mye borti, og dessverre var det mye av det her, sier Arvesen.

Han la opp i 2011, og sykling har han gjort fint lite av siden da.

– Nei, det er lite. Jeg ble drittlei de siste to årene etter å ha gjort det samme på heltid i 20 år.

Kulturstrøm

 • Enormt steinmonument funnet sør i Spania

  En stor samling med stående stein er funnet i Huelva-provinsen sør i Spania. Det megalittiske monumentet kan være ett av de største i Europa, ifølge arkeologer.

  Steinene er oppdaget av arkeologer ved Guadiana-elva like ved grensen til Portugal. Monumentet består av over 500 stående steiner samt en rekke andre steiner og strekker seg over et område på seks kvadratkilometer.

  Steinene er mellom 1 og 3 meter høye. De fleste står oppreist, men det er også steiner som ligger på bakken. Noen er stablet oppå hverandre, mens andre er stilt i rekker eller i ring.

  De eldste steinene trolig ble reist rundt 6.000 år før Kristus.

  (NTB)

 • Iran: Vestlig kunst utstilt for første gang på flere tiår

  Regimet i Iran er kjent for å rase mot vestlig kultur. Likevel åpnet nylig en utstilling med vestlig samtidskunst i Teheran – for første gang på mange tiår.

  President Ebrahim Raisi fører en svært hard antivestlig linje – både rent politisk og kulturelt. Under hans regime har myndighetene anklaget «avvikende» kunstnere for å angripe Irans kultur.

  Men som andre land er Iran et land fullt av kontraster, ikke minst hovedstaden Teheran. I sommer har derfor tusenvis av iranere kunnet beundre – eller undre seg over – amerikanske og europeiske minimalistiske og konseptuelle mesterverk fra det 19. og 20 århundre.

  Verkene er ustilt i Teheran museum for samtidskunst.

  (©NTB)

  Kunst i Irans hovedstad, Tehran Museum of Contemporary Art.
  Foto: Vahid Salemi / AP