NRK Meny
Normal

– Jeg ble utrolig nervøs

Nervene sviktet Kurt Asle Arvesen da han møtte Isabel Blanco til armbrøst-duell i Mesternes Mester.

Kurt Asle Arvesen

Isabel Blanco gikk seirende ut av sin andre nattduell da hun beseiret Kurt Asle Arvesen i armbrøst.

Girl power-taktikken i Mesternes Mester krevde enda et mannlig offer da tidligere toppsyklist Kurt Asle Arvesen (42) tapte mot Isabel Blanco (39) i nattesten.

Håndballesset var på sisteplass etter øvelsene, og var åpen på at hun valgte Arvesen til duell for å opprettholde kvinneandelen i konkurransen – den samme taktikken som var med på å sende Rolf Falk-Larssen ut av konkurransen i forrige program.

Ble nervøs

Arvesen hadde selv sett Isabel Blancos imponerende reaksjonstid i nattduellen, og valgte heller armbrøst som våpengren.

– Jeg ble bare utrolig nervøs, det var første gang i denne konkurransen at jeg har vært det, sa Arvesen til NRK etter å ha møtt sitt endelikt i mesterkonkurransen.

– Jeg synes at reaksjonstesten er altfor nervepirrende, så derfor valgte jeg armbrøst. Jeg så også hvordan Isabel slo ut Lena (Boysen Hillestad) i nattesten. Hun hadde dessuten en fordel ved allerede å ha vært gjennom reaksjonstesten. Isabel er en avbalansert dame, men når konkurransen kommer i gang så har hun fortsatt strekspilleren i seg, sier Arvesen.

Kurt Asle Arvesen og Isabel Blanco

– Isabel er en avbalansert dame, men når konkurransen kommer i gang så har hun fortsatt strekspilleren i seg, sier Arvesen.

Foto: Rubicon

Har trua på Steffen

Ikke overraskende synes han det var surt å måtte forlate konkurransen. Særlig med tanke på den velkjente Molde/Trondheim-konflikten var det viktig for romsdalingen å forsøke å slå trondhjemmer og romkamerat Steffen Iversen.

– Steffen er definitivt en som ikke er opptatt av Molde/Trondheim-konflikten. Han har vært raus, og vi har spilt både Brann- og Molde-låter på rommet, sier Arvesen.

Iversen selv sier at det påståtte hatet mellom Molde og Trondheim er litt mediestyrt og drevet av den indre kjernen av fotballsupportere.

– Men det er kanskje bra at han holder på med sykling og jeg med fotball, ler Iversen.

Kurt Asle Arvesen anser snøbrettvirtuosen Andreas Ygre Wiig som den desidert største favoritten til å vinne hele konkurransen. Men han tror at både Steffen og Gro Hammerseng kan nå langt.

– Steffen er i bra form og kan så mange finurlige ting. Når du har sittet i en garderobe i 20 år og øvd på å kaste bruskorker i søppelbøtta, så har du jo en fordel. Det er mange annerledes øvelser her, og det er ikke alt man kan trene på på forhånd.

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen ble mektig lei av sykling mot slutten av karrieren fram til han la opp i 2011.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Drittlei sykling

Arvesen, som kan skilte med en etappeseier i Tour de France og to etappeseire i Giro d’Italia, forventet på forhånd at allsidighet ville være hans største styrke i konkurransen.

Statiske øvelser var helt forferdelig for meg. Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje fordi jeg har jobbet mye dynamisk over lengre tid. Maks statisk har jeg ikke vært så mye borti, og dessverre var det mye av det her, sier Arvesen.

Han la opp i 2011, og sykling har han gjort fint lite av siden da.

– Nei, det er lite. Jeg ble drittlei de siste to årene etter å ha gjort det samme på heltid i 20 år.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3