Hopp til innhold

Angrer på å ha valgt Isabel til duell

Hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) måtte gi tapt for overmakten etter en voldsom nattduell i Mesternes Mester.

Hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) måtte gi tapt for overmakten etter en voldsom nattduell i Mesternes Mester. Se den dramatiske nattesten.

SE VIDEO: Bordet knakk under den voldsomme duellen. FOTO: RUBICON

Den svært meritterte hundekjøreren fra Nittedal med 69 EM- og VM-titler under beltet ble den andre til å måtte forlate Mesternes Mester. Og det skjedde på svært dramatisk vis.

Etter en sisteplass i øvelsene med lagånd som tema, valgte hun ut håndballspiller Isabel Blanco (38) til natt-test.

Blanco hadde da fordelen av å velge hvilken øvelse de skulle duellere i – og gikk for reaksjonsøvelsen lyskjegler.

Resultatet ble en av de mest intense nattduellene i Mesternes Mester-historien. Ingen av dem ville gi slipp på kjeglene, noe som førte til at bordet knakk og begge ble liggende og kave på bakken.

Etterpå måtte bordet boltes fast for å unngå at dette skulle skje flere ganger.

Lena Boysen Hillestad og Isabel Blanco

Lena Boysen Hillestad og Isabel Blanco kjempet en knallhard duell om lyskjeglene i Mesternes Mester. Til slutt var det sistnevnte som trakk det lengste strået.

Foto: Rubicon

Angrer på valget

Isabel Blanco var sterkest og hadde best grep om kjeglene, og gikk seirende ut av duellen.

Lena Boysen Hillestad er full av selvkritikk over å ha valgt Isabel Blanco og dermed ende opp i en reaksjonsduell med henne.

– Jeg var så lite smart at jeg ikke tenkte på at Isabel er en rask strekspiller. Det var nok en bommert. Når jeg sto der og Dag Erik sa «hun er jo en superrask håndballspiller», så tenkte jeg «hæ, er du det?».

Men samtidig forsvarer hun valget.

– Jeg tror at Solveig (Gulbrandsen) hadde vært et bedre valg for meg, men jeg har likt at det er tradisjon i Mesternes Mester for at man velger den som er nest nederst på resultatlista til natt-test, og der var Isabel.

– Kan du beskrive selve duellen?

– Det var helt jævlig å stå der, du aner ikke. Etter ett minutt slutter du å tenke, og det tar mellom fem og sju minutter før lyset på noen av kjeglene slukkes, sier hun.

– Isabel tok den første, da var jeg ikke nok med. På den neste var jeg tydeligvis først. Jeg hadde lukka grep, og dro henne med meg over bordet. Bordet knakk, og vi lå der i et kaos.

Lena Boysen Hillestad

Lena Boysen Hillestad ble den andre til å forlate Mesternes Mester-huset etter å ha tapt mot sin duellant i natt-testen.

Foto: Oddvin Aune / NRK

Killerinstinkt

Vi lar Isabel Blanco overta:

– Etterpå var det vinn eller forsvinn. Vi måtte vente et kvarter på at de fikset bordet, og da slo killerinstinktet mitt til med full styrke, sier den tidligere håndballspilleren.

– Før konkurransen lurte jeg på om jeg skulle bruke begge armene eller ikke. Jeg bestemte meg for å gå på intuisjon og bruke den hånden som hjernen min sa var den rette.

– Var det god tone med Lena etterpå?

– Jada, det var ikke noe stress. Det var jo hun som valgte meg til natt-test, sier Blanco.

Lena Boysen Hillestad innrømmer at tapet var surt å svelge:

– Det var noe dritt å gå ut, kjempekjedelig. Men den nattesten viste at vi alle er gira, sier hun, og lar det skinne igjennom at lagånd ikke var drømmeøvelsen hennes:

– Jeg var kanskje litt uheldig på de to første lagene jeg var med på, og jeg var ikke god nok på sykkel i siste øvelse. Hadde det vært individuelt hadde det nok gått bedre. Men man kan ikke skylde på det.

Kulturstrøm

 • - Krafttak for samisk språk og kultur

  Sametinget har forventninger om at regjeringen øker bevilgningene til Sametinget når statsbudsjettet for neste år legges frem. - Vi forventer at regjeringen holder det de har lovet i Hurdalsplattformen om et krafttak for samisk språk og et samisk kulturløft, og at de øker bevilgningene til Sametinget og setter oss i stand til å gjennomføre oppdraget vårt med å forvalte samisk språk og kultur. Det sier sametingsråd Runar Myrnes Balto til NRK. Sametinget har vedtatt et budsjettbehov for 2023 på 848,7 millioner kroner, i år har Sametinget fått 578 millioner kroner over statsbudsjettet.

  Runar Myrnes Balto
  Foto: Nils John Porsanger / NRK
 • Stor ære til Andsnes

  Leif Ove Andsnes har vunnet prisen Special Achievement Award under det prestisjetunge musikkmagasinet Gramophones klassiske musikkpriser for 2022.

  Prisen vinner han for sin utgivelse Mozart Momentum med Mahler Kammerorkester.

  Oslofilharmonien var nominert i kategorien årets orkester, men der var det Budapest Festival Orchestra som vant. Fiolinisten Johan Dalene, som er svensk med norsk tilknytning, ble kåret til årets unge artist.

  Festivalsjef og pianist Leif Ove Andsnes. Pressefoto fra Rosendal Chamber Music Festival 2022
  Foto: LIV OEVLAND / LIV OEVLAND