NRK Meny
Normal

– Helt utrolig å ha vært en del av Skam

To av skuespillerne fra den populære serien «Skam» var til stede på Gålå, da serieskaper Julie Andem mottok prisen for årets Peer Gynt på vegne av serien.

Ina og Adam fra Skam

STAS: Ina Svenningdal og Adam Ezzari var til stede da «Skam» fikk prisen for årets Peer Gynt.

Foto: Caroline Tolfsen / NRK

Ina Svenningdal og Adam Ezzari opptrådte under seremonien på Gålå, før statsminister Erna Solberg overrakte prisen.

– Det er veldig stas å være med på, og det er stas at det har betydd noe at vi har laget «Skam», sier Svenningdal til NRK.

Hun var konferansier under seremonien, og sang også for de fremmøtte. I publikum satt blant annet elleve av de tidligere vinnerne av prisen.

Skuespiller Adam Ezzari sier det har påvirket han at «Skam» har betydd så mye for så mange mennesker.

– Jeg får jo masse meldinger fra folk som forteller hvor mye «Skam» betyr for dem. Bare å ha fått være en del av det har vært helt utrolig, sier han.

Julie og Marianne

FIKK PRIS: Produsent Marianne Furevold-Boland og serieskaper Julie Andem mottok pris på Gålå fredag.

Foto: Caroline Tolfsen / NRK

Holder kontakten

Svenningdal sier hun aldri hadde forestilt seg hvor stort «Skam» ville bli og at det hele er litt uvirkelig fortsatt.

– Jeg tror ingen så for seg at det skulle bli så stort som det har blitt. Det er vanskelig å venne seg til jeg tror ikke jeg har vent meg til det enda, forklarer hun.

Ezzari kom inn i serien litt senere, da «Skam» allerede var blitt kjent både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg fulgte med på serien og syntes det var skikkelig kult! Jeg kjente igjen alle skuespillerne, og visste godt hvem Ina var.

– Det er veldig gøy å se hvordan det ble så stort, og plutselig få være en del av det selv, sier han.

Kulturstrøm

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

 • Smurfer i virtuell virkeligehet

  I år feirer belgierne smurfenes 60 års jubileum ved å invitere tilhengere inn i en stor virtuell smurfeverden. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Gjennom hologrammer og virtuell virkelighetsteknologi kan besøkende på Bruxelles Expo bli like små som smurfer, og oppleve mystiske skoger og bo i smurfehus. Det er tegneserieskaperen Peyo som først tegnet smurfene som bifigurer i en annen fortelling. De små, blå skogsdvergene med hvite hatter ble raskt populære, og i 1959 fikk de sitt første eget album. Det har til dags dato kommet 26 smurfealbum og fire spillefilmer, senest i 2011.

  Laster Twitter-innhold
 • 595.000 så Grieg-sendingen

  Seertallene for «Grieg - minutt for minutt» viser at 595.000 var innom sendingen i løpet av fredag og lørdag. Inkludert reprisene søndag så 672.000 verdens lengste Grieg-konsert. Mest sett var den siste delen fra Opus 74 lørdag kveld.

  Grieg minutt for minutt