– Fiolinene er gåsehudfremkallende

Et vakkert bilde av en kirkegård i Lofoten inspirerte artisten Stian Fjelldal til å lage sitt bidrag til Postkort 2012. Strykere fra KORK legger aller siste hånd på verket.

Stian Fjelldal er lettet etter innspillingen

Stian Fjelldal er lettet etter innspillingen med KORK. Nå gleder han seg til å fremføre låta si sammen med Kringkastingsorkesteret i høst.

Foto: Sjur Sætre / NRK

- Jeg har vært veldig spent, og har ventet på dette ganske lenge egentlig, sier Stian Fjelldal rett før innspillingen med Kringkastingsorkesteret.

Fjelldal har skrevet en helt ny låt etter å ha blitt inspirert av et enkelt bilde sendt inn til NRK fra fotograf Klaus Skrudland.

Gjennom prosjektet Postkort 2012 - Sangen om Norge, kan NRK-publikummet sende inn sine bilder og historier. Målet er å trigge kreativiteten til noen av Norges største låtskrivere så de kan produsere helt nye sanger.

– Dette er gøy, jeg har aldri vært med på noe lignende, sier Fjelldal, mens lyden fra strykerne litt etter litt legges inn i sangen.

– Det vil flomme over med sommerfugler

Strykerkvartetten spiller i Store Studio på Marienlyst, mens opptaket til låta gjøres i en buss rett utenfor.

KORK bidrar på alle sangene som produseres i løpet av prosjektet i år. Hele orkesteret skal være med på den store TV-sendte Postkort-konserten fra Hell i Trøndelag senere i høst.

Samsaya, D.D.E, Kråkesølv, Jonas Fjeld, Elvira Nikolaisen og Jan Eggum er blant artistene som er med på prosjektet.

– Det blir storartet. Det som er spennende for oss er at det er mange fine låtskrivere som er med. Det at låtene er basert på historier fra folket gir oss muligheten til å få noen nye gullkorn, mener orkestersjef, Rolf Lennart Stensø.

Både Fjelldal og KORK gleder seg til å fremføre låta live.

– Det blir jo Hell på Hell å ha med seg KORK. Det kommer til å flomme over med sommerfugler i magen, men det blir jo fantastisk. Herregud, som jeg gleder meg, sier Fjelldal.

Stian Fjelldal og orkestersjef Rolf Lennart Stensø i KORK

Stian Fjelldal og orkestersjef Rolf Lennart Stensø i KORK følger innspillingen fra opptaksbussen.

Foto: Sjur Sætre / NRK

– Hadde aldri trodd at dette skulle skje

Strykertonene strømmer inn i bussen, mens sangen til Stian Fjelldal går i bakgrunnen.

– Ble det greit, syns dere? Vi tar det et par ganger til, kommuniseres det mellom bussen og studioet.

Samtidig gliser Stian Fjelldal med hele kroppen mens han hører at sangen preges av toner fra fiolinene.

– Dette er en sånn ting som jeg aldri noensinne har tenkt at kom til å skje i løpet av karrieren min. Disse fiolinene er gåsehudfremkallende, sier han.

Fredvang kirkegård

Det er dette bildet som er utgangspunktet for sangen Stian Fjelldal har skrevet til Postkort 2012 - Sangen om Norge.

Foto: Klaus Skrudland

Slik kan du delta!

Kulturstrøm

  • Amanda Gormans omsetjar sluttar

    Den nederlandske forfattaren Marieke Lucas Rijneveld har trekt seg frå oppdraget med å omsette den amerikanske poeten Amanda Gorman. Det skjer etter at forlaget fekk kritikk for ikkje å bruke ein svart forfattar til oppdraget.

  • Tix får trolig synge i Rotterdam

    Eurovision satser på at alle deltagerne skal få være fysisk til stede, melder de i en pressemelding. – Vi fortsetter med planene våre om å arrangere en trygg Eurovision, med alle sangerne på scenen i Rotterdam, sier sjefsprodusent Martin Österdahl.

  • Journalister pågrepet i Tigray

    Etiopiske myndigheter har pågrepet fire journalister som var på oppdrag i Tigray-regionen, blant dem en BBC-korrespondent. Ifølge BBC ble deres journalist Girmay Gebru tatt til fange av etiopiske regjeringssoldater i Mekele mandag kveld.