NRK Meny
Normal

– En sterk stemme for de kreftsyke har gått bort

– En modig, flott kvinne og en sterk stemme for de kreftsyke har gått bort. Hvil i fred, Anbjørg Sætre Håtun, sier Kreftforeningen.

Anbjørg 2

Anbjørg Sætre Håtun døde i dag etter mange års kreftsykdom. Håtun var ifølge Kreftforeningen en sterk stemme for de kreftsyke.

Foto: Bringedal, Terje / VG

Forfatter og journalist Anbjørg Sætre Håtun døde i dag. Håtun ble 41 år gammel etter at hun i flere år har vært alvorlig kreftsyk.

LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun er død

Håtun jobbet som helsejournalist i 14 år, blant annet som reporter og programleder i helsemagasinet Puls på NRK, og som forfatter.

Hun var gift med artisten og komponisten Jon Andreas Håtun, også kjent som Jono El Grande, som hun hadde vært sammen med siden 1999.

En sterk stemme for de kreftsyke

Ole Alexander Opdalshei, assisterende generalsekretær sier til Dagsrevyen at måten Håtun sto frem med sykdommen på ga andre håp.

– Anbjørg var modig og sterk når hun selv var syk, og det var veldig trist å få denne beskjeden i dag, forteller Opdalshei.

– Håtun var livsglad og optimist, hun skrev en bok med tittelen Livslyst – om mestring av sykdom. Hva skal til for å fokusere på livslyst når man er alvorlig syk?

Noen finner den ekstra styrken når man blir rammet, og det gjorde Håtun, sier Opdalshei.

Anbjørg Sætre Håtuns viktigste oppfordring til folk er: Husk å elske!

Anbjørg Sætre Håtun og Per Fugelli delte sine tanker om døden i NRKs Puls i april 2013. Håtuns viktigste oppfordring til folk var: Husk å elske!

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP