Normal

– En sterk stemme for de kreftsyke har gått bort

– En modig, flott kvinne og en sterk stemme for de kreftsyke har gått bort. Hvil i fred, Anbjørg Sætre Håtun, sier Kreftforeningen.

Anbjørg 2

Anbjørg Sætre Håtun døde i dag etter mange års kreftsykdom. Håtun var ifølge Kreftforeningen en sterk stemme for de kreftsyke.

Foto: Bringedal, Terje / VG

Forfatter og journalist Anbjørg Sætre Håtun døde i dag. Håtun ble 41 år gammel etter at hun i flere år har vært alvorlig kreftsyk.

LES OGSÅ: Anbjørg Sætre Håtun er død

Håtun jobbet som helsejournalist i 14 år, blant annet som reporter og programleder i helsemagasinet Puls på NRK, og som forfatter.

Hun var gift med artisten og komponisten Jon Andreas Håtun, også kjent som Jono El Grande, som hun hadde vært sammen med siden 1999.

En sterk stemme for de kreftsyke

Ole Alexander Opdalshei, assisterende generalsekretær sier til Dagsrevyen at måten Håtun sto frem med sykdommen på ga andre håp.

– Anbjørg var modig og sterk når hun selv var syk, og det var veldig trist å få denne beskjeden i dag, forteller Opdalshei.

– Håtun var livsglad og optimist, hun skrev en bok med tittelen Livslyst – om mestring av sykdom. Hva skal til for å fokusere på livslyst når man er alvorlig syk?

Noen finner den ekstra styrken når man blir rammet, og det gjorde Håtun, sier Opdalshei.

Anbjørg Sætre Håtuns viktigste oppfordring til folk er: Husk å elske!

Anbjørg Sætre Håtun og Per Fugelli delte sine tanker om døden i NRKs Puls i april 2013. Håtuns viktigste oppfordring til folk var: Husk å elske!

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema