Hopp til innhold

« Børning 4 » kan bli biljakt i India

«Børning 3» har sørget for høye kinotall med en åpning på 143.000 kinogjengere. Nå leker produsenten med tanken om en» Børning 4 », flyttet til India. En «Bombay Børning».

Scene fra filmen Børning

Filmen «Børning 3» førte til at kinogjengerne sto i kø. Kanskje kommer det en oppfølger med base i India.

Foto: Haakon F. Lundkvist / Haakon F. Lundkvist

Børning-universet er blitt en suksess. Åpningstallene på kino er imponerende. Saler over hele landet ble fylt da filmen hadde premiere for en knapp uke siden.

– Ingen hadde tro på en bilfilm i Norge, sier produsenten John M. Jacobsen i Filmkameratene.

Og ikke før Børning 3 har slått an på kino nå i høst trass i korona-restriksjoner, så leker produsenten med tanken på en ny film.

«Børning» i India

– Mange på sosiale medier sier vi må lage en film så fort som mulig, forteller han. Vi får se hva det blir til

Men kan «Børning 4» bli en realitet?

– Vi har lyst til å lage den hvis vi kan finne ent opplegg som vi synes er interessant og som vi tror kan fungere. Vi har lekt med mange tanker, forteller produsenten.

– En av dem er å bringe hele sirkuset til India, sier han.

– En slags» Bombay Børning».

Programdirektøren for Nordisk Film og Kino er begeistret og glad for at produsenten tok sjansen på å sette den opp, trass i koronarestriksjoner.

– 143.000 besøk de første dagene er veldig bra, sier Christin Berg. Og hun legger til at dette er en film mange har ventet på. Og en film som hele familien går og ser. Saler over hele landet ble fylt. Og de har satt filmen bredt opp, ofte flere saler på samme kino.

– Det er jo bare en måte å reagere på, med begeistring. Det er jo alltid en risiko å sette opp når vi har de restriksjonene vi har. Og når folk står i kø, det gleder oss jo, sier produsenten.

Lo av bilfilm i Norge

Det var slett ikke alle som hadde troen på en bilfilm, spilt inn i Norge.

– Bilfilm i Norge, folk lo nærmest av det, forteller Jacobsen.

Men Børning-universet har vist seg å være noe nordmenn er begeistret for. Og den siste filmen er en tysk-norsk co-produksjon. Tyskerne har satset penger på den og flere av Tysklands store stjerner er med i filmen. Men Jacobsen vet ikke når filmen skal ha premiere i Tyskland.

Denne gangen tar filmen oss med helt fra Trollstigen i Norge til Tyskland og den legendariske racerbanen Nürburgring som er en av de mest utfordrende i verden.

Både Anders Baasmo, Otto Jespersen og Wenche Myhre er med i denne filmen. Den populære sangeren har et stort navn i Tyskland.

Netflix har også kjøpt filmen og den får premiere over nyttår.

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.