Hopp til innhold

Vil møte overlevende fra Utøya

Rapperen 50 Cent har invitert overlevende fra Utøya til konserten sin i Stavanger på torsdag - og bedt om å få møte dem etterpå.

NBA/ File phot of 50 Cent sitting courtside during basketball game between New Orleans Hornets and Los Angeles Lakers in New Orleans
Foto: © Sean Gardner / Reuters / Reuters

Rapstjernen skal selv ha bedt om å få invitere ungdommene etter konserten under Rått og Råde-festivalen i Stavanger torsdag.

Og ikke nok med det - han har bedt om å få holde en ekstrakonsert for de overlevende etter at den ordinære plakaten er ferdig.

Det skriver Dagbladet.

– Aldri opplevd noe lignende

Festivalens markedssjef er naturlig nok i ekstase, han har aldri opplevd noe lignende før.

– Managementet tok kontakt og sa at han gjerne ville treffe de unge. Vi kontaktet Rogaland AUF. Så ble vi spurt om artisten kunne få gi en veldedighetsopptreden til inntekt for fondet i etterkant av hovedkonserten, sier Pål Jakobsen til Dagbladet.

Så har verdens best betalte rapartist også råd til å gi - han skal ha tjent nærmere én milliard kroner i 2008.

– Må passe meg

Fylkessekretær i Rogaland AUF, Emilie Bersaas hadde allerede gledet seg veldig til festivalen, hvor artister som Kelis og Robyn også skal opptre.

– Nå blir det helt vanvittig. Det er godt å kunne tenke på noe annet, sier 19-åringen til Dagbladet.

– Jeg må passe meg så jeg ikke blir helt stum når jeg skal hilse på ham.

Kulturstrøm

 • Drapstiltale mot Alec Baldwin blir stående

  Skuespiller Alec Baldwins begjæring om å frafalle drapstiltalen mot ham ble avvist av retten i New Mexico. Tiltalen blir dermed stående.

  Filmstjernen er siktet for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins under innspillingen av filmen «Rust» i 2021. Hutchins døde etter å ha blitt truffet av et skudd fra et våpen Baldwin brukte som rekvisitt i filmen.

  Fredag besluttet dommer Mary Marlowe Summer at tiltalen blir stående. Hun lot seg ikke overbevise av forsvarernes påstander om at påtalemyndigheten brøt prosedyrereglene i tiltaleprosessen.

  Aktoratet avviste påstandene og mener Baldwin har gjort «skamløse» forsøk på å unndra seg å bli stilt til ansvar.

  Fredagens kjennelse fjerner en av de siste hindringene for å stille Baldwin for retten i juli. Skuespilleren har erklært seg ikke skyldig i tiltalen, som har en strafferamme på inntil halvannet års fengsel.

  (NTB)

  Alec Baldwins begjæring om å frafalle tiltalen for uaktsomt drap på et filmsett i 2021 ble ikke tatt til følge i retten i New Mexico
  Foto: Jae C. Hong / AP
 • Sel diamantar

  Diamantane til Shirley Bassey varte ikkje evig – slik ho song i James Bond-filmen: Denne helga sel ho mange av smykka sine på auksjon.

  Bassey, i dag 87 år gammal, song tittellåten til James Bond-filmen «Diamonds Are Forever» frå 1971.

  Men no melder Reuters at ho sel unna ein del av smykka og klokkene sine på auksjon til inntekt for velgjerande formål som ho sjølv har valt ut.

  (NTB)

  FILE PHOTO: The Bal de la Rose in Monaco
  Foto: Pool / Reuters
 • Norsk film fikk pris

  Den norske filmen Armand, som er regissert av Halfdan Ullman Tøndel, får prisen for beste lyddesign (Prix de la Meilleure Création Sonore) under filmfestivalen i Cannes.

  Den er nominert i sideprogrammet «Un Certain Regard». Dette er Ullman Tøndels debutspillefilm der Renate Reinsve har hovedrollen. Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen.