Hopp til innhold

Vil møte overlevende fra Utøya

Rapperen 50 Cent har invitert overlevende fra Utøya til konserten sin i Stavanger på torsdag - og bedt om å få møte dem etterpå.

NBA/ File phot of 50 Cent sitting courtside during basketball game between New Orleans Hornets and Los Angeles Lakers in New Orleans
Foto: © Sean Gardner / Reuters / Reuters

Rapstjernen skal selv ha bedt om å få invitere ungdommene etter konserten under Rått og Råde-festivalen i Stavanger torsdag.

Og ikke nok med det - han har bedt om å få holde en ekstrakonsert for de overlevende etter at den ordinære plakaten er ferdig.

Det skriver Dagbladet.

– Aldri opplevd noe lignende

Festivalens markedssjef er naturlig nok i ekstase, han har aldri opplevd noe lignende før.

– Managementet tok kontakt og sa at han gjerne ville treffe de unge. Vi kontaktet Rogaland AUF. Så ble vi spurt om artisten kunne få gi en veldedighetsopptreden til inntekt for fondet i etterkant av hovedkonserten, sier Pål Jakobsen til Dagbladet.

Så har verdens best betalte rapartist også råd til å gi - han skal ha tjent nærmere én milliard kroner i 2008.

– Må passe meg

Fylkessekretær i Rogaland AUF, Emilie Bersaas hadde allerede gledet seg veldig til festivalen, hvor artister som Kelis og Robyn også skal opptre.

– Nå blir det helt vanvittig. Det er godt å kunne tenke på noe annet, sier 19-åringen til Dagbladet.

– Jeg må passe meg så jeg ikke blir helt stum når jeg skal hilse på ham.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.