50 Cent må ha Eminem-hjelp

Rapstjernen 50 Cent må alltid be hiphop-kollega Eminem om råd før han gir ut musikk.

50 Cent på scenen tidligere i år

50 Cent på scenen tidligere i år.

Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP

50 Cent og Eminem, her sammen i 2004

50 Cent og Eminem, her sammen i 2004.

Foto: RAMIN TALAIE / AP

50 Cent, som var i Norge på Døgnvillfestivalen i 2008, har blitt en av musikkverdenens største stjerner og Eminem har fått æren for å ha oppdaget ham.

Fortsatt føler 50 Cent han må ha kompisens «godkjent-stempel» på musikken han vil gi ut.

- Er ikke jeg som har solgt 23 millioner

- Det er ikke så ofte du ser Eminem ute i offentligheten. Fordi folk ser meg så ofte tror de at jeg er verdens største hiphop-artist. Men det er ikke jeg som har solgt 23 millioner kopier av en plate. Så når jeg snakker med ham [Eminem], bruker jeg ham som referanse. Jeg spiller musikken min for ham for å se hans respons og høre hva han synes, sier 50 Cent i følge det skotske nettstedet STV.

50 Cent, eller Curtis James Jackson III som han egentlig heter, innrømmer at Eminem alltid er den som først får høre hans nyeste musikk.

Bruker Enimen som referanse

- Ja, det er alltid han som får høre det først. Om du har laget ei plate som har slogt 23 millioner har du antagelig peiling, ikke sant?

- Jeg spiller musikken for ham og får hans respons.

Han bruker ham som referanse blant annet fordi de har forskjellige perspektiver på livet og berømmelsen.

- Jeg om Eminem er nokså forskjellige. Han ville antagelig foretrukket ikke å være berømt, men ha både være rikdom og normalitet samtidig. Han kunne tenke seg å kunne gå på kjøpesenteret, uten å bli gjenkjent. Jeg har råd til alt på kjøpesenteret. Jeg kan ikke gå dit, men jeg kan få noen til å dra dit og kjøpe ting for meg – og det er helt greit, sier 50 Cent.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix