Hopp til innhold

2000 skal testes for korona før de slipper inn

Når Bislett Games i dag åpner dørene sine for 5000 publikummere. Stevnedirektøren måtte ta hurtigtest for å være med på eget arrangement.

Stevnediretøren for Bislett Games, Steinar Hoen måtte ta hurtigtest for å være med på arrangementet.

Stevnediretøren for Bislett Games, Steinar Hoen måtte ta hurtigtest for å være med på arrangementet.

Foto: NRK

– Det blir det første arrangementet i Norge siden pandemien slo oss i februar 2020 hvor vi får lov til å ha internasjonal deltagelse, sier stevnedirektør for Bislett Games Steinar Hoen.

Bislett Games får nå ha 5000 tilskuere. Alle som ikke har grønt koronasertifikat, må ta en hurtigtest minimum 24 timer før arrangement.

Impossible Games 2020

Steinar Hoen under Impossible Games i 2020.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Han må selv testes for å komme inn på eget arrangement.

– Jeg får inderlig håpe at den blir grønn!

Syv sekunder senere er Hoen ferdigtestet.

– Så enkelt var det og lettere blir det ikke. Jeg gleder meg og er spent på svaret, sier Hoen.

Kulturlivet følger med

Frank Nes fra Bergen Live følger tett med på utviklingen. Han håper at kulturlivet snart kan arrangere større arrangementer enn de gjør i dag.

– Vi følger med både på Bislett Games og det Brann har gjort på sine hjemmekamper etter at trinn 3 i gjenåpningen ble innført, sier Frank Nes i Bergen Live.

Konsert med Bigbang på Bergenhus festning

Konsert med Bigbang på Bergenhus festning.

Foto: Emilie Dyrøy / Bergen Live

I Bergen selger de billetter til konserter i august. Store artister som Gabrielle, DumDum Boys, Hellbillies-fans og Åge Aleksandersen & Sambandet skal stå på scenen.

De siste ukene har de holdt konserter for 600 mennesker fordelt på 3 kohorter.

Frank Nes på Bergenfest 2018

Frank Nes i Bergen Live.

Foto: Bente Kjøllesdal / NRK

Nå ønsker konsertarrangøren Frank Nes også å ta i bruk vaksinepass og hurtigtest, men han venter på at trinn 4 åpner på grunn av avstandskravet.

Det ryktes nå at trinn fire ikke er langt unna og at myndighetene vurderer å oppheve avstandskravet for arrangementer som benytter seg av koronasertifikat.

– Hvis regjeringen åpner opp for trinn 4 i midten av juli kommer vi til å bruke de mulighetene det gir utover sommeren og høsten, både utendørs og innendørs, sier han.

I tillegg vil de også måtte benytte seg av eksterne aktører for å ta hurtigtester, og har derfor søkt om støtte fra Kulturrådet for å dekke deler av den utgiften.

– Det er kjempebra at det testes ut

Tone Østerdal

Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører.

Foto: Camilla Engum Paulsen

Også Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører, som er konsertarrangørenes interesseorganisasjon. Hun er positiv.

– Det er kjempebra at det testes ut. Vi mangler jo rett og slett erfaring her med hvordan det kan gjennomføres i praksis. Så vi er selvfølgelig kjempeinteressert i all kunnskap og erfaringer fra det, sier Østerdal.

Men hun er spent på hvordan ordningen vil fungere i praksis.

– Vi er nysgjerrig på hvordan man greier å ta unna store menneskemengder. Det er ikke godt å si hvordan publikum fordeler seg mellom hvem som faktisk har en et grønt koronasertifikat og hvem som trenger å teste seg.

– Vi har vært bekymret for nettopp den testing døren problematikken med at det hoper seg opp med folk, sier Østerdal.

Håper ordningen kan åpne for et større publikum

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad håper at ordningen kan åpne for et større publikum for flere arrangementer.

– Hele formålet med regelverket er nettopp å sikre at hvis man har en god kontroll og sørger for at ingen som er til stede er smitteførende, så kan man ha flere til stede enn det reglene ellers tilsier.

Kulturstrøm

  • Fagorganiserte ansatte i belgisk kringkaster med aksjon

    Ved starten av sendingen av den andre semifinalen i Eurovision ble det vist en plakat på den belgiske kringkasteren VRT, hvor det ble oppfordret til våpenhvile.

    – Vi fordømmer bruddene på menneskerettighetene fra staten Israel, sto det på plakaten.

    Ifølge den belgiske avisen HLN var det en aksjon fra fagorganiserte ansatte i kringkasteren.

    Ifølge avisen ble kringkasteren informert om at aksjonen ville finne sted.

    – Fagforeninger har rett til å handle og trenger ikke tillatelse. Jeg kan bare si at vi har tatt saken til etteretning, skier talsperson Yasmine Van der Borght i VRT til avisen.

    Det skal ha vært demonstrasjoner utenfor bygningene til VRT og den franskspråklige kringkasteren RTBF før semifinalen gikk i gang. Også i Norge har det vært flere demonstrasjoner utenfor NRK i forbindelse med Eurovision.

    I Malmö, der finalen avholdes i år, har det hele torsdag vært flere demonstrasjoner både for og imot Israels deltakelse i sangkonkurransen.

    protest VRT
    Foto: Skjermbilde
  • Justin og Hailey Bieber venter barn

    Både Justin og Hailey Bieber har lagt ut Instagram-innlegg som kan tyde på at paret venter barn.

    Det er flere bilder av det som ser ut som en gravid-mage på Hailey Bieber, som Justin Bieber holder rundt. Cosmopolitan er blant mediene som tolker innleggene som en gravid-annonsering.

    Paret giftet seg i 2018. Justin Bieber er en verdenskjent kanadisk artist, mens Hailey Bieber er en amerikansk modell. Hun er datter av skuespilleren Stephen Baldwin.

    pregnancy announcement
    Foto: Hailey Bieber / Instagram
  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.