Hopp til innhold

130 journalister vil møte Breivik

Rundt 130 journalister har søkt om akkreditering til mandagens fengslingsmøte av terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Breivik

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei ut fra Ila fengsel og til det lukkede fengslingsmøtet som ble holdt 19. august.

Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX

Det sier informasjonssjef Irene Ramm ved Oslo tingrett til Journalisten.

Til sammen 80 norske journalister har søkt om akkreditering, fordelt på 30 redaksjoner. NRK har søkt om tilgang for 13 medarbeidere.

Informasjonssjef Irene Ramm

Irene Ramm er informasjonssjef i Oslo tingrett.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Geir Lippestad

Forsvarsadvokat Geir Lippestad.

Foto: Øijord, Thomas Winje / SCANPIX

Ramm sier også til Journalisten at 33 utenlandske redaksjoner, inkludert nyhetsbyråer, har søkt om akkreditering for rundt 50 personer.

Har plass til 100 pressefolk

Tidligere denne uka bestemte Oslo tingrett at fengslingsmøtet mandag skal gå for åpne dører, men avgjørelsen ble anket av politiet og bistandsadvokatene. Lagmannsretten skal nå ta stilling til spørsmålet.

Dersom det blir åpne dører har tingretten plass til 100 journalister og fotografer, skriver Journalisten.

Det er forbud mot fotografering under rettsmøtet, men siktede Anders Behring Breivik kan selv avgjøre om han vil bli fotografert på vei til og fra tingretten.

Breiviks advokat Geir Lippestad sier til Journalisten at han han vil diskutere spørsmålet om fotografering med sin klient fredag.

– Men han hadde ikke noe mot at det ble fotografert sist gang, sier Lippestad til fagbladet.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Nye retningslinjer frå Riksantikvaren

  Riksantikvaren har gitt ut nye retningslinjer for installasjon av solceller på verneverdige bygningar. Det gir håp for dei som ønskjer å kombinere solenergi og kulturarv. – Detter ikkje motstridande konsept, seier sjefen i Solcellespesialisten til Fremtidens Byggenæring.

 • Amerikanske myndigheter saksøker Amazon

  USAs konkurransetilsyn FTC går til søksmål mot Amazon, som tilsynet anklager for å bruke posisjonen sin innen netthandel til å svekke konkurransen.

  Søksmålet har vært ventet lenge etter årevis med anklager om at Amazon.com og andre teknologiselskaper bruker sin dominans innen nettsøk, sosiale medier og netthandel til å hindre konkurrerende bedrifter i å senke prisene. 17 delstater er med på søksmålet. (NTB)

  Amazon-logo på bygning i Tyskland
  Foto: Michael Sohn / AP