Hopp til innhold

Grieg spiller andrefiolin

– Festspill-satsingen «Peer Gynt» er lite ambisiøs på musikkens vegne, skriver kritiker Karen Frøsland Nystøyl om oppsetningen av Henrik Ibsens stykke under Festspillene i Bergen.

Nationaltheatrets «Peer Gynt» under premiere ved Festspillene i Bergen, 22 mai 2024.
Terningkast 3 Teater

«Er det sånn vi vil bruke Grieg i 2024?»

ANMELDELSE: «Peer Gynt» ved Festspillene i Bergen

Kulturstrøm

  • Handler om blikket som ser

    – Ida Fjeldbraaten skildrer utsatte mennesker. Hun viser frem sårbarheten til de som faller utenfor og kynismen til alle dem som vil sko seg på denne sårbarheten. Men det blir noe velkjent og politisk korrekt i kritikken av drøye TV-produsenter med et vinglete moralsk kompass, skriver litteraturkritiker Anne Cathrine Straume om boka «De andres liv».

    Bildecollage av forfatter Ida Fjeldbraaten og hennes nye bok "De andres liv" (2024)
    Terningkast 4 Bok

    «Rått om reality-boomen»

    ANMELDELSE: «De andres liv» av Ida Fjeldbraaten

  • Daniel Radcliffe fikk sin første Tony-pris

    Daniel Radcliffe, mest kjent for rollen som den unge trollmannen Harry Potter, nådde en ny milepæl i karrieren da han søndag fikk sin første Tony-pris.

    Prisen, som er Broadway og scenekunstens svar på Oscar, ble delt ut i New York. Radcliffe fikk prisen som beste skuespiller i en musikal for sin innsats i «Merrily We Roll Along».

    – Dette er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg kommer aldri til å ha det så bra igjen, sa Radcliffe da han tok imot prisen. Han takket også foreldrene for at de spilte musikk av Stephen Sondheim – en av komponistene bak musikal han fikk pris for – i bilen da han var liten.

    Den britiske 34-åringen ble verdensberømt nærmest over natten da han som tolvåring spilte Harry Potter i den første filmen om den unge trollmannen. Siden har han spilt i flere filmer, men også i stor grad dreid karrieren over til teaterscenen.

    (NTB)

    Daniel Radcliffe fikk søndag sin første Tony-pris – Broadways svar på Oscar – for sin innsats i musikalen «Merrily We Roll Along»
    Foto: Charles Sykes /Invision / AP/NTB