Hopp til innhold

The Hives rocket Nordfjordeid

– Endelig tilbake, skrek The Hives-vokalist Pelle Almqvist fra scenen da det svenske bandet inntok Malakoff-scenen i Nordfjordeid torsdag kveld. Bandet holdt godt tak i publikum i over en time, og klarte å skape en fantastisk festivalstemning til tross for korona-restriksjonene som begrenser antall publikum og hvor folk kan bevege seg.

– Det er godt å stå foran et publikum igjen selv om det er tydelig at vi må bygge opp rockepublikummet fra bunnen av igjen etter to år med pandemi, spøkte Almqvist, og henviste til antallet publikum på plenen i Nordfjordeid.

Årets Malakoff-festival er en forminsket utgave av festivalen, og går over tre dager. Du kan se NRKs sending fra Nordfjordeid mandag 19:45 på NRK1 eller i NRK TV.

The Hives på Malakoff 2021
Foto: Aurora Hennie Krogh / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters