- Vi skal turnere med Led Zeppelin

The Cult-vokalist Ian Astbury røpet seg og heller enda mer bensin på ryktebålet rundt Led Zeppelins reunion.

Ian Astbury The Cult

Ian Astbury fra The Cult «røpet» seg på konsert.

Foto: PETER KOLLANYI / AP

NB: Søndag 9. desember, dagen før comebacket, sender Lydverket en egen Zeppelin-spesial på NRK1!

Når Led Zeppelin igjen står på scenen sammen – for første gang på 19 år, 10. desember i Londons O2 Arena, blir det et av tidenes mest ryktebefengte comeback.

Grobunn for spekulasjoner

For til tross for at bandet sjøl sier at de kun tenker på denne ene konserten nå, har flere forskjellige uttalelser gitt grobunn for spekulasjoner om noe mer.

- I utgangspunktet konsentrerer vi oss om denne ene konserten. Men jeg mener, hvem vet – vi tar et steg av gangen, har blant annet John Paul Jones sagt om spørsmål rundt eventuell turné.

Når det gjelder et eventuelt nytt album har Jimmy Page sagt:

Ian Astbury The Cult

Ian Astbury er også kjent som mannen som steppet inn som vokalist da The Doors gjorde gjenforeningsturné.

Foto: Promo

- Jeg bare vet hvordan vi er

- Vel, jeg ville bli nokså overrasket – jeg mener… jeg bare vet hvordan vi er. Vi er musikere, og når vi spiller sammen kan alt mulig skje. Og det kommer til å bli moro, det er jo det dette handler om. Men la oss gjøre 02-konserten, så får vi snakkes mer etterpå, sa Page.

Led Zeppelin har blitt overveldet over den responsen de har fått etter at de annonserte sitt comeback, og Page sa også det kanskje var noe egoistisk å ikke gjøre flere.

- Det er litt dumt å ikke spille flere konserter, når det er en så stor etterspørsel. Det er litt egoistisk å bare gjøre en konsert. Dersom det blir tilfellet skulle vi aldri ha latt ånden komme ut av flasken i utgangspunktet, sa Page.

- Vi vender tilbake i 2008

Nå er det The Cult -vokalist Ian Astbury som har «røpet» seg og sagt at de skal varme opp for bandet på turné neste år. Det skjedde under en konsert i Cincinnati lørdag kveld. Da sa han at bandet ville vende tilbake i 2008, og da skal de varme opp for et band «hvis navn begynner med L og inneholder en Z», melder MTV.com .

En person i publikum kunne naturlig nok ikke dy seg, og skrek «Led Zeppelin», hvorpå Astbury bare nikket bekreftende og holdt en hånd triumferende i været.

Så gjenstår det å se om bandet vil bekrefte eller avkrefte disse ryktene når de spiller minnekonserten for den avdøde plateselskapsdirektøren Ahmet Ertegun 10. desember.

Kulturstrøm