- Var aldri flau over å være tjukk

I «Viggo på Lørdag» er det en bunn ærlig Marit Christensen som svarer på spørsmål om slanking, sykdom, depresjon og tiden i NRK. Møtet ble så følelseladet for Christensen at tårene til slutt meldte seg.

Video Marit Christensen på Viggo på Lørdag

Klikk på bildet for å se Marit Christensen fortelle om slankeoperasjonen.

2000 nordmenn tar årlig en gastro-bypass operasjon for å begrense mattintaket og på den måten gå ned i vekt. Til Viggo Johansen kunne Christensen fortelle at det kun var helsemessige årsaker som gjorde at hun tok operasjonen.

– Jeg slanket meg over 40 kilo på naturlig måte, men så fikk jeg et hjerteinfarkt. Dermed måtte jeg ned i vekt raskt på grunna av helseproblemene og da stod operasjon som eneste mulighet. Men jeg har aldri vært flau over å være stor og det er på ingen måte derfor jeg tok operasjonen.

Et sosialt tap

Christensen forteller at hun aldri har sett på seg selv som en storspiser, men legger til at operasjonen hadde en uventet sideeffekt.

– Selve operasjonen var problemfri, men jeg mistet fullstendig matlysten. Det høres kanskje rart ut, men dette ble faktisk en vanskelig utfordring.

– Det blir en merkelig situasjon når ingenting lenger smaker og matlysten er fullstendig borte. Så dette tok fra meg det sosiale aspektet som vi alle opplever i forhold til middager med familie og venner, og dette er fremdeles et savn.

Ikke tjukk og dum

Marit Christensen hos Viggo Johansen i "Viggo på lørdag"

Marit Christensen besøkte sin gamle kollega Viggo Johansen i 'Viggo på lørdag'

Foto: NRK

Christensen forteller til NRK at hun har brukt mye energi på å vise at overvektige mennesker også har mye å komme med. I perioder har hun bevisst gjort seg selv til talsmann for overvektige. Men prisen for all oppmerksomhet fra media har vært høy.

– Det er kun i et fåtall situasjoner at jeg bevisst har søkt medieoppmerksomhet rundt min egen person. Derfor er det litt spesielt hvordan også livet mitt som privatperson på alle måter ble brettet ut i det offentlige, forteller hun.

Ville ta sitt eget liv

Flere ekteskap, vektfokus og den såkalte smykkeaken, der hun ble anklaget for heleri, men senere frikjent, gjorde at medietrykket var stort i mange år. En åpenhjertig Christensen forteller at dette slet på den psykiske helsetilstanden.

– All oppmerksomheten har vært en klar årsak til at jeg i en periode av livet var svært langt nede. Faktisk så langt nede at jeg ikke taklet min egen livssituasjon og bestemte meg for å avslutte det. Ved en tilfeldighet ble jeg reddet, men jeg har brukt mange år på og i det hele tatt kunne snakke om denne opplevelsen.

Det ble en tårevåt avslutning på showet og Christensen kjempet med tårene etter at kameraene var skrudd av. Hun forklarte sin gamle kollega Viggo Johansen om det sterke forholdet til NRK og hvordan dette satte føleslsene i sving.

Se hele intervjuet i «Viggo på lørdag», lørdag 9. oktober kl 22.50 på NRK1.

Kulturstrøm

 • Er dette årets sommerhit?

  – Jeg synes det er så rart å tenke at det er meg det er snakk om. Man går inn på listen der og ser at det er jeg som er øverst. Det går liksom ikke inn på meg, sier Niklas Paulsen artisten bak hitlåten «Er ikke verre».

 • Advarer mot sensur

  J.K. Rowling, Margaret Atwood og Salman Rushdie er blant dem som advarer mot sensur i et opprop mot blant annet den såkalte cancel-kulturen – underskrevet av 150 forfattere og akademikere. Brevet er publisert på nettstedet til magasinet Harpers. De 150 mener det er en økende intoleranse for andres synspunkter, at det å henge ut meningsmotstandere er blitt mote, samtidig som de ser en tendens til å forenkle komplekse, politiske spørsmål «med en forbløffende moralsk sikkerhet» (NTB).

 • Skodespelar Grethe Ryen er død

  Skodespelar Grethe Ryen er død, 70 år gammal. Det skriv Det Norske Teatret på si Facebookside. Ho har dei siste åra vore alvorleg sjuk. Ryen hadde vore tilsett hjå Det Norske Teatret sidan 1977.

  Skodespelar Grethe Ryen
  Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix