Hopp til innhold

Sa nei til Broadway for å turnere med Riksteatret

Liv Ullmann snakker om datteren, selvtillit og at hun sa nei til Broadway. Se det åpenhjertige og tårevåte intervjuet i «Viggo på lørdag».

Video Liv Ullmann på Viggo på Lørdag til nett

Klikk på bildet for å se klippet.

Liv Ullman turnerer akkurat nå Norge med Riksteatret og stykket «Lang dags ferd mot natt». I helgen får NRK1s seere se henne i «Viggo på lørdag», der hun forteller om sitt liv, sin karriere, forholdet til Ingmar Bergman og til datteren Linn.

Viggo Johansen og Liv Ullmann

Liv Ullmann snakker åpenhjertig ut til Viggo Johansen om datteren og dårlig selvtillit.

Foto: Aud Darrud / NRK

Men først og fremst ville hun snakke om dårlig selvtillit, og om hvordan den har forfulgt henne gjennom hele karrieren.

LES OGSÅ: Viggo på lørdag: Emma Janestig mistet sine to barn
LES OGSÅ: Liv Ullmann i ny storfilm?

Tårefylt

– Jeg vil jo ikke bli sett som en hemsko. Og når det er som mørkest blir jeg paranoid. Da tror jeg anmeldere bare er hyggelige fordi de føler de må, og at folk er hyggelige med meg fordi jeg trenger det, sier hun.

Tårene veller opp i øynene hennes når Viggo spør om datteren Linn, og om hun hadde arvet morens dårlige selvtillit.

– Jeg tror ikke at hun liker at jeg snakker om henne. Hun har veldig mye av det jeg ikke har, og som jeg skulle ønske at jeg hadde. Jeg er litt «People pleaser» hun er mer rett fram, hun sier hva hun mener, sier Ullmann.

Sa nei til Broadway

Hun snakker også om forholdet til Norge, der hun ikke har arbeidet siden Kristin Lavransdotter i 1995. Om hvordan hun nå takket nei til Broadway for å turnere med Riksteateret.

LES OGSÅ: «Lang dags ferd mot natt» på tv
LES OGSÅ: Liv Ullmann med sterke minner fra Romsdalskysten

– Jeg satte opp «En sporvogn til begjær», og det ble en sånn kjempesuksess i USA at jeg ble invitert til England, og bedt om å gjøre mer på Broadway. Men da hadde jeg alt sagt ja til Riksteatret, sier hun.

– Hvordan er det å reise rundt i turnébuss i Norge? spurte Viggo

– Det er helt fantastisk. Jeg tror at jeg er en slags nomade som har reist hele livet. Å gjøre dette er det nærmeste jeg har kommet min nomades indre ønske. Det er som å være på sirkus, og våkne opp hver morgen og vite at du skal busse videre, møte nytt publikum og på kvelden gjøre det jeg liker aller best, å spille teater.

LES OGSÅ: Marit Christensen i Viggo på lørdag: Jeg var aldri flau over å være tjukk

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober