NRK Meny
Normal

Sa nei til Broadway for å turnere med Riksteatret

Liv Ullmann snakker om datteren, selvtillit og at hun sa nei til Broadway. Se det åpenhjertige og tårevåte intervjuet i «Viggo på lørdag».

Video Liv Ullmann på Viggo på Lørdag til nett

Klikk på bildet for å se klippet.

Liv Ullman turnerer akkurat nå Norge med Riksteatret og stykket «Lang dags ferd mot natt». I helgen får NRK1s seere se henne i «Viggo på lørdag», der hun forteller om sitt liv, sin karriere, forholdet til Ingmar Bergman og til datteren Linn.

Viggo Johansen og Liv Ullmann

Liv Ullmann snakker åpenhjertig ut til Viggo Johansen om datteren og dårlig selvtillit.

Foto: Aud Darrud / NRK

Men først og fremst ville hun snakke om dårlig selvtillit, og om hvordan den har forfulgt henne gjennom hele karrieren.

LES OGSÅ: Viggo på lørdag: Emma Janestig mistet sine to barn
LES OGSÅ: Liv Ullmann i ny storfilm?

Tårefylt

– Jeg vil jo ikke bli sett som en hemsko. Og når det er som mørkest blir jeg paranoid. Da tror jeg anmeldere bare er hyggelige fordi de føler de må, og at folk er hyggelige med meg fordi jeg trenger det, sier hun.

Tårene veller opp i øynene hennes når Viggo spør om datteren Linn, og om hun hadde arvet morens dårlige selvtillit.

– Jeg tror ikke at hun liker at jeg snakker om henne. Hun har veldig mye av det jeg ikke har, og som jeg skulle ønske at jeg hadde. Jeg er litt «People pleaser» hun er mer rett fram, hun sier hva hun mener, sier Ullmann.

Sa nei til Broadway

Hun snakker også om forholdet til Norge, der hun ikke har arbeidet siden Kristin Lavransdotter i 1995. Om hvordan hun nå takket nei til Broadway for å turnere med Riksteateret.

LES OGSÅ: «Lang dags ferd mot natt» på tv
LES OGSÅ: Liv Ullmann med sterke minner fra Romsdalskysten

– Jeg satte opp «En sporvogn til begjær», og det ble en sånn kjempesuksess i USA at jeg ble invitert til England, og bedt om å gjøre mer på Broadway. Men da hadde jeg alt sagt ja til Riksteatret, sier hun.

– Hvordan er det å reise rundt i turnébuss i Norge? spurte Viggo

– Det er helt fantastisk. Jeg tror at jeg er en slags nomade som har reist hele livet. Å gjøre dette er det nærmeste jeg har kommet min nomades indre ønske. Det er som å være på sirkus, og våkne opp hver morgen og vite at du skal busse videre, møte nytt publikum og på kvelden gjøre det jeg liker aller best, å spille teater.

LES OGSÅ: Marit Christensen i Viggo på lørdag: Jeg var aldri flau over å være tjukk

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP