NRK Meny
Normal

- Rynker gir meg karakter!

Han er 71 år og uten et snev av plastisk kirurgi.

 

Robert Redford
Foto: STEFANO PALTERA / AP

Robert Redford er sjarmtrollet med de gnistrende blå øynene og guttesmilet. The Sundance Kid, helten fra ”Havana” og storviltjegeren i Out of Africa holder seg fortreffelig godt for en 71 år gammel superstjerne, uten noe plastisk kirurgi.

Robert Redford

Han er av de få i Hollywood som ikke er fulle av botox i ansiktet!

Foto: LOUIS LANZANO / AP

Nei til botox

Robert Redford avskyr ansiktsløftinger og freser mot Hollywoods mani for nystrøken ungdommelighet.

- Om ansiktet mitt holder på å falle fra hverandre, hva så? Rynker er livets realitet. Det gir meg karakter! sier Redford.

Miljøverner

Mannen har i hvertfall ikke mildnet med årene. Han er en stridslysten miljøverner og kjent for sitt glødende politiske engasjement, noe vi kjenner igjen fra filmer som ”The Candidate” og ”Alle presidentens menn”.

– Jeg har sterkere meninger nå enn før. Jeg er sintere og mer engasjert, sier Redford og tror det er lettere i dagens åpne politiske klima å kritisere politiske holdninger.

Kinoaktuell

Med kinoaktuelle ”Løver for lam” har han skarpladet kanonene og dundrer løs på media, utdanning og krigen i Irak og Afghanistan.

– Det handler om å ta personlig ansvar, sier Redford.

Meryl Streep, Robert Redford og Tom Cruise i "Løver for Lam"

Meryl Streep, Robert Redford og Tom Cruise i 'Løver for Lam'.

Foto: Filmweb / Photo Credit: David James

Lenge siden sist

Med "Løver for lam" er det 7 år siden sist han regisserte en film. For Robert Redford er lidenskapelig fluefisker.

Han ynder å ta seg fri fra kamera for å ri hester, dyrke friskluften og familien på ranchen i Utha. Der han bygget opp det berømte ”Sundance” filminstituttet som er et alternativ til Hollywood og blant verdens mest inflytelsesrike i bransjen.

Det er også personen Robert Redford. Han har vunnet de fleste priser, de beste kritikker, alle kvinnehjertene og ruvet på toppen i "dåne-statistikken".

Kvinner syntes han var så deilig at de ikke hørte hva han sa. Hvilket er synd for han har alltid ville si noe om samtiden, om sosial ansvarlighet, om individets rettigheter.

Klarer å holde på ekteskapet

Robert Redford har fått gråstenk i håret, er stiv i ganglaget og kler seg alltid i gamle jeans. Han har klart å holde det gående i en utagerende bransje i 40 år, uten særlige skandaler å skryte av.

Han er kjent for lange ekteskap, det siste varte i 27 år og nå er han klar for et nytt. I følge ryktene med billedkunsteren Sibyll fra Hamburg som han har bodd sammen med i 10 år.

Kjendisstatusen opplever han som en gammel slitt frakk.

– Du må ikke dele hele deg med publikum. Jeg har rett til min egen private del. I min posisjon er det ikke lett å stole på folk, dessuten har jeg aldri hatt overflatiske vennskap, sier Robert Redford.

Flere kulturnyheter