Hopp til innhold

- Rynker gir meg karakter!

Han er 71 år og uten et snev av plastisk kirurgi.

 

Robert Redford
Foto: STEFANO PALTERA / AP

Robert Redford er sjarmtrollet med de gnistrende blå øynene og guttesmilet. The Sundance Kid, helten fra ”Havana” og storviltjegeren i Out of Africa holder seg fortreffelig godt for en 71 år gammel superstjerne, uten noe plastisk kirurgi.

Robert Redford

Han er av de få i Hollywood som ikke er fulle av botox i ansiktet!

Foto: LOUIS LANZANO / AP

Nei til botox

Robert Redford avskyr ansiktsløftinger og freser mot Hollywoods mani for nystrøken ungdommelighet.

- Om ansiktet mitt holder på å falle fra hverandre, hva så? Rynker er livets realitet. Det gir meg karakter! sier Redford.

Miljøverner

Mannen har i hvertfall ikke mildnet med årene. Han er en stridslysten miljøverner og kjent for sitt glødende politiske engasjement, noe vi kjenner igjen fra filmer som ”The Candidate” og ”Alle presidentens menn”.

– Jeg har sterkere meninger nå enn før. Jeg er sintere og mer engasjert, sier Redford og tror det er lettere i dagens åpne politiske klima å kritisere politiske holdninger.

Kinoaktuell

Med kinoaktuelle ”Løver for lam” har han skarpladet kanonene og dundrer løs på media, utdanning og krigen i Irak og Afghanistan.

– Det handler om å ta personlig ansvar, sier Redford.

Meryl Streep, Robert Redford og Tom Cruise i "Løver for Lam"

Meryl Streep, Robert Redford og Tom Cruise i 'Løver for Lam'.

Foto: Filmweb / Photo Credit: David James

Lenge siden sist

Med "Løver for lam" er det 7 år siden sist han regisserte en film. For Robert Redford er lidenskapelig fluefisker.

Han ynder å ta seg fri fra kamera for å ri hester, dyrke friskluften og familien på ranchen i Utha. Der han bygget opp det berømte ”Sundance” filminstituttet som er et alternativ til Hollywood og blant verdens mest inflytelsesrike i bransjen.

Det er også personen Robert Redford. Han har vunnet de fleste priser, de beste kritikker, alle kvinnehjertene og ruvet på toppen i "dåne-statistikken".

Kvinner syntes han var så deilig at de ikke hørte hva han sa. Hvilket er synd for han har alltid ville si noe om samtiden, om sosial ansvarlighet, om individets rettigheter.

Klarer å holde på ekteskapet

Robert Redford har fått gråstenk i håret, er stiv i ganglaget og kler seg alltid i gamle jeans. Han har klart å holde det gående i en utagerende bransje i 40 år, uten særlige skandaler å skryte av.

Han er kjent for lange ekteskap, det siste varte i 27 år og nå er han klar for et nytt. I følge ryktene med billedkunsteren Sibyll fra Hamburg som han har bodd sammen med i 10 år.

Kjendisstatusen opplever han som en gammel slitt frakk.

– Du må ikke dele hele deg med publikum. Jeg har rett til min egen private del. I min posisjon er det ikke lett å stole på folk, dessuten har jeg aldri hatt overflatiske vennskap, sier Robert Redford.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters